Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Göz Sağlığı (https://www.forumaski.com/goz-sagligi/)
-   -   Optilasik sistemi ile göz kusurlarından kurtulun (https://www.forumaski.com/goz-sagligi/162727-optilasik-sistemi-ile-goz-kusurlarindan-kurtulun.html)

Ruzenin 06.08.2015 14:27

Optilasik sistemi ile göz kusurlarından kurtulun
 
Optilasik sistemi ile göz kusurlarından kurtulun



Op. Dr. Sibel Şalvarlı, optilasik sistemi ile gerçekleştirilen kişiye özel tedavi sayesinde göz kusurlarının düzeltilebildiğini, bu tedaviyle gözlük ve kontak lensin sorun olmaktan çıktığını belirtti.



Gözlerimiz hiç şüphesiz mucizeyi içinde barındıran, bizi hayata bağlayan en önemli hazinemiz. Bu yüzden standart yöntemlerin dışında kişiye özel uygulanan tedavi büyük önem taşıyor. Kırma kusurları yani miyop, hipermetrop ve astigmat düzeltmede başarıyla kullanılan Optilasik sistemi sayesinde gözlük ve kontak lensin sorun olmaktan çıktığını söyleyen Liv Hospital Ankara Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Sibel Şalvarlı “Optilasikte çeşitli çap ve şekillerde kişiye özel flap hazırlama imkanı var. Korneanın başlangıçtaki anatomisine sadık kalınarak doğal eğim bozulmadan tedavi yapılabilir, bu da lazere bağlı istenmeyen yansıma ve kamaşmaların oluşumunu engeller” diyor.


Korneanın doğal eğimi bozulmuyor

Optilasikte 200 kHz hızında femtosaniye lazer cihazı ile korneadan bıçaksız ve lazerle 6 saniyede flap adı verilen ince bir tabaka kaldırılır. Optilasik farklı çap ve şekillerde kişiye özel flap hazırlama imkanı verir. Ameliyatın ikinci aşamasında kullanılan excimer lazer cihazının teknolojisi sayesinde korneanın doğal anatomisine sadık kalınarak başlangıçtaki doğal eğim bozulmadan tedavi yapılabilir. Bu da lazere bağlı istenmeyen yansıma ve kamaşmaların oluşumunu engeller. Optilasik’te refraktif suit denilen sistem kullanılır. Birbirleriyle direkt bağlantılı son teknoloji tetkik cihazları ile alınan ölçümler ameliyathanede 200 kHz hızında femtosaniye lazer ve 500 Hz hızında excimer laser cihazlarına anında iletir. Bu sistem sayesinde teknisyen ve hekime bağlı hatalı veri aktarımı riski ortadan kalkmış olur.


Yansımalar da tedavi ediliyor

Excimer lazerde günümüzde sadece kırma kusurları değil, gözdeki yansımalar da tedavi edilir. Wave front gözdeki yansıma ve kamaşmaları ölçen, matematiksel olarak hesaplayarak bu bilgileri lazer sistemine aktaran ve buna dayanarak kişiye özel tedavi olanağı sağlayan teknolojidir. Optilasik teknolojisi ile başka hiçbir sistemde olmayan kişinin göz yapısına göre dört farklı kişiye özel seçeneği ile her hastada yüksek kalitede sonuç alınabilir, gerçek anlamda kişiye özel tedaviler uygulanabilir.


Operasyon süresi kısalıyor

Optilasik ile kontakt lens takmaya harcanılan sürede göz sağlığına kavuşmak mümkün olabiliyor. Yüksek hızda kesi yapabilen femto saniye lazer ve excimer lazer cihazı ile tedavi başarısında önemli bir parametre olan stromal kuruma engellenerek operasyon süresi kısalıyor ve öngörülen sonuçlardan sapma en aza iniyor. Yüksek hızlarda çalışan lazerlerde göz hareketlerinin de çok hızlı takibi gerekir. Optilasikte 1050 Hz hızda göz hareketlerini 6 farklı eksende takip edebilen eye tracker denilen göz takip sistemi sayesinde lazer esnasında hastanın göz hareketlerine bağlı gelişecek eksik düzeltme ve desantralizasyon engellenmiş olur.


Saat: 16:25

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.