Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Göz Sağlığı (https://www.forumaski.com/goz-sagligi/)
-   -   Göz Yaşarmasının Nedeni Nedir? (https://www.forumaski.com/goz-sagligi/177019-goz-yasarmasinin-nedeni-nedir.html)

YeşiL6 12.02.2016 13:01

Göz Yaşarmasının Nedeni Nedir?
 
Göz Yaşarmasının Nedeni Nedir?

Göz yaşarması nedir, göz sulanması nedir, göz yaşarmasının nedenleri, ve göz sulanmasının nedenleri

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Göz yaşarması, ve göz sulanması hakkındaki bilgilerimizi aktarmaya başlayalım:
Gözün, belirli sebeplerden ötürü ürettiği göz yaşının, göz kapaklarından dışarı taşması durumuna göz sulanması, ya da göz yaşarması ismi verilmektedir.

Göz sulanması, veya Göz sulanmasının nedenleri nelerdir?

Göz yaşarmasının nedenleri nelerdir? Göz sulanmasının nedenleri arasında ilk sırada, göze yabancı bir cismin temas etmesinden, ya da göz kapağındaki, veya gözdeki bozukluklardan bahsetmek gerekmektedir.

Göz yaşarmasının sebepleri arasında nezleden de söz edilir. Gözyaşı kanallarında bulunan tıkanmalar, ya da darlık da göz yaşarmasının sebepleri arasında yer alırken, göz tansiyonu da kendisini göz sulanmasyla belli edebilmektedir. Glokom olarak adlandırılması olası olan göz tansiyonunun, özellikle bebeklerde göz sulanması, ve çocuklarda göz sulanması durumlarına karşı dikkatli olunmasını gerekli kıldığını belirtmemiz gerekmektedir.

Göz yaşarmasının nedenleri nelerdir, ve göz sulanmasının nedenleri nelerdir sorusunun yanıtları arasında yoğun ışıktan da söz etmek gerekmektedir. Bununla beraber, soğuk hava, sıcak hava, yorgunluk, heyecan, hepimizin bildiği gibi ağlama… gibi sebepler de göz yaşarmasının nedenleri, ve göz sulanmasının nedenleri arasında yer almaktadır.
Göz yaşarmasının belirtileri, ve göz sulanmasının belirtileri ile ilgili de kısaca bilgi almak istediğimizde, göz yaşarmasının belirtileri, ve göz sulanmasının belirtileri arasında yer alan en önemli unsurun göz yaşının gözden akması olduğunu belirtmemiz gerekmektedir.

Göz yaşarmasının tedavisi, ve göz sulanmasının tedavisi:

Göz yaşarmasının tedavisi, ya da göz sulanmasının tedavisi için her şeyin öncesinde göz yaşarmasının nedenleri, ve göz sulanmasının nedenlerinin, bir takım testler yapılarak bulunması gerekmektedir. Göz yaşarmasının tedavisinin; ve göz sulanmasının tedavisinin de buna uygun şekilde gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bebeklerde göz sulanmasının nedenleri arasında genellikle göz tansiyonu yer almakla birlikte, bu durumda bebeğin bir yaşına gelmesi beklenmektedir. Bebek bir yaşına geldiğinde problem kendiliğinden çözülebilir.

Aksi halde, göz sulanmasının tedavisinde genel olarak kanal tedavisi kullanılmaktadır. Yetişkinlerde göz sulanmasının nedenleri arasında damar tıkanıklığından ya da göz tansiyonundan söz ediliyorsa, bu durumda yapılması gereken, göz yaşarmasının tedavisi için, genellikle ameliyattır.

EsiLa 12.02.2016 13:02

Cevap: Göz Yaşarmasının Nedeni Nedir?
 
Ben Her Esnediğim de Gözlerim Yaşarıyor : (


Saat: 10:07

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.