Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Göz Sağlığı (https://www.forumaski.com/goz-sagligi/)
-   -   Mobil Cihazlardan Yorulan Gözlere Üç 20 Kuralı (https://www.forumaski.com/goz-sagligi/177322-mobil-cihazlardan-yorulan-gozlere-uc-20-kurali.html)

Papatya 19.02.2016 15:31

Mobil Cihazlardan Yorulan Gözlere Üç 20 Kuralı
 
Mobil Cihazlardan Yorulan Gözlere Üç 20 Kuralı

üç yirmi kuralı nedir, üç 20 kuralı nasıl uygulanır, göz sağlığı, üç yirmi kuralının gözlere faydası , üç 20 kuralı hakkında


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Gün içinde uzun süreli olarak baktığınız cep telefonlarınızdan yorulan gözlerinizi korumak için üç 20 kuralını uygulayın.

Cep telefonlarınızın küçük ekranlarına gün içinde çok kez ve uzun süreli bakmak bulanık görme, baş ağrısı, kuru göz, boyun ve omuzlarda kas gerilmesi gibi birtakım sağlık sorunlarına davetiye çıkartır. Mobil cihazların ekranları hem büyüklerin hem çocukların göz sağlığını olumsuz yönde etkileyebiliyor.

Her 4 kişiden en az birinin uzun süreli olarak mobil cihaz ekranına bakması nedeni ile göz yorgunluğundan şikayetçi olduğunu söyleyen Prof. Dr. İbrahim Altınsoy, normalde dakikada en az 15 defa kırpılan gözlerin, küçük ekranlı akıllı telefonlara bakarken yalnızca bu sayının yarısı kadar kırpıldığını belirtti.

Omuz ve sırt ağrısına yol açıyor


Prof. Dr. Altınsoy, omuz ve boyun kaslarının gerildiğini, gözlerin normalden çok daha fazla yorulduğunu, bu yorgunluğun ise omuz ve sırt ağrısı, göz kuruluğu ve bulanık görme gibi semptomları da beraberinde getirdiğini ifade etti.

Tüm bunların 'Bilgisayar Görme Semptomu' olarak adlandırıldığını dile getiren Prof. Dr. Altınsoy, yeni gelişen teknolojiler ve uygulamalarla mobil cihazların ortaya çıkardığı semptomların en aza indirgenmesi hedeflense de 'baş dönmesi ve uyku düzeninde bozukluk' gibi pek çok rahatsızlığın yine bu cihazlar nedeni ile gündeme geldiğini söyledi.

Hayatı kolaylaştırmak için kullanılan cep telefonları ve mini bilgisayarların aşırı kullanımının sağlığı da tehlikeye soktuğunu hatırlatan Altınsoy, benzer tehlikenin çocuklar için de söz konusu olduğunu vurguladı.

Üç 20 kuralı ile gözlerinizi koruyun

Prof. Dr. İbrahim Altınsoy, bu problemlere çözümün ise gözleri dinlendirmek için düzenli molalarla '20-20-20' kuralını uygulamak olduğunu söylüyor.

Nedir üç 20 kuralı?

İhtiyaç haline gelen mobil cihazların sık kullanıldığı zamanlarda; en azından her 20 dakikada bir, 20 saniye süreyle 20 metre kadar uzaktaki bir objeye bakmanın faydalı olacağını dile getirdi.
Bu şekilde göze dinlenme fırsatı sağlandığını söyleyen Prof. Dr. Altınsoy, sürekli olarak tekrarlandığında ise bu kural, mobil cihazlardan kaynaklanan rahatsızlıkların en aza inmesini sağladığını vurguladı.
Prof. Dr. Altınsoy, şikayetlerin sürekli hale gelmesi ve bu kuralın etkili olmadığı durumlarda ise mutlaka uzman bir hekime görünmenin ve kapsamlı bir göz muayenesi yaptırmak gerektiğinin altını çizdi.


Saat: 21:59

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.