Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Göz Sağlığı (https://www.forumaski.com/goz-sagligi/)
-   -   Presbiyopi Nedir - Presbiyopi Tedavisi - Presbiyopi Belirtileri (https://www.forumaski.com/goz-sagligi/28364-presbiyopi-nedir-presbiyopi-tedavisi-presbiyopi-belirtileri.html)

Kimliksiz 12.03.2013 00:06

Presbiyopi Nedir - Presbiyopi Tedavisi - Presbiyopi Belirtileri
 
Yaş itibari ile başlayan yakını görme problemi presbiyopi olarak tanımlanır. Presbiyopinin iyileştirilmesi hipermetrop sorununda olduğu gibi + camlar ile mümkündür. Kullanılan camlar büyüteç görevini üstlenir.
Diğer organlar gibi göz fonksiyonlarında da yaş ilerledikçe sorunlar ortaya çıkmaktadır. Vücutta en önce yaşlanan organ gözlerdir. Genellikle 40 yaş üzerinde gazete ve kitap okumak için nesnelerin yüzden daha uzak mesafede tutulması gerekir ve okumada son derece güçlük yaşanır. Uzak mesafede okuma sağlandığı için presbiyopi ‘’uzun kol sendromu’’ olarak da adlandırılır.
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Presbiyopi yaşlanma ile doğal olarak ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Yaşın ilerlemesi ile beraber göz yapısındaki mercek gevşekliğini zamanla yitirdiği için yakını görme problemleri ortaya çıkar. Genellikle yakın cisimlere odaklanma yeteneği azalır. Bu sebeple görmenin daha iyi olması için desteğe ihtiyaç duyulur. Bu nedenle de hastalığı düzeltmek amacı ile hastaya yaşı ile bağlantılı olarak hipermetrop camlar verilir. Cam numaraları hastanın yaşına bağlı olarak değişim gösterir. Yaşlarda daha düşük numaralı camların yaş ilerledikçe numarası artar.
Presbiyopinin belirtileri



  • Yakın cisimlere göz tam olarak odaklanamaz ve bulanık görür. Bu durum ışığın az olmasında ya da yorgunken daha fazla kendini belli eder.
  • Gözlerde zorlanma.
  • Gözlerde yorgunluk hissi.
  • Baş ağrısı görülebilir
PRESBİYOPİ TEDAVİSİ



[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] 1- ) 45 yaşındaki bir hastanın gözünde oluşan sorunlar gözlük ve kontakt lens ile düzeltilebilir. Sorunun başlangıcında gözlük ya da lens kullanımı tercih edilmemiş ise okuma gözlükleri ile sorun ortadan kaldırılabilinir. Ancak bu sorun ilerleyen yıllar içinde kendiliğinden tekrar ortaya çıkar. Kişi şayet gözlük ya da lens kullanmak istemiyor ise sorun cerrahi girişimler ile de ortadan kalkabilir. Ancak hiçbir işlem sorunu tamamen ortadan kaldırmaz. Sadece bir müddet iyileşme sağlar. İlerleyen yıllar içerisinde sorun tekrar ortaya çıkar.
Not : Gözlük ve lens seçimi doktor kontrolü altında yapılmalıdır.
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]2- ) Bir diğer tedavi yöntemi ise, göz içi mercek implantasyonu ile saydam lens ekstraksiyondur. Bu teknik ile göz içinde bulunan doğal mercek alınarak yerine yapay mercek takılır. Bu uygulama ile uzak ya da yakın görüş problemleri düzeltilebilir.

Alıntı(saglık1)


Saat: 16:41

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.