Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Göz Sağlığı (https://www.forumaski.com/goz-sagligi/)
-   -   Göz seğirmesi size haber veriyor -Göz seğirmesi nedir - Göz seğirmesinin nedenleri (https://www.forumaski.com/goz-sagligi/28365-goz-segirmesi-size-haber-veriyor-goz-segirmesi-nedir-goz-segirmesinin-nedenleri.html)

Kimliksiz 12.03.2013 00:08

Göz seğirmesi size haber veriyor -Göz seğirmesi nedir - Göz seğirmesinin nedenleri
 
Göz seğirmesi size haber veriyor -Göz seğirmesi nedir - Göz seğirmesinin nedenleri

Göz seğirmesi tıpta bir hastalık olarak kabul edilmemesi nedeni ve tedavisinin hakkında çok fazla fikir sahibi olunmamasıdır. Ancak göz seğirmesi bir hastalık belirtisi olabilir. Birçok kişinin yaşamı boyunca fazlasıyla karşılaştığı önlem almadığı ve kendi kendine tedavisiz düzeldiği durumdur. Fakat bazen göz seğirmesi sürekli olmaya başlar ve rahatsız edici olur. Stres, aşırı yorgunluk veya depresyon gibi durumlarda oluşan bir durumdur. Fakat her seferinde ertelendiği için konu önemsenmez hale gelir ve unutulur. Göz seğirmesi denince akla iyi bir şey ya da kötü bir şey olacaktır gibi yorumlar gelir. Sağ göz seğirmesi ya da sol göz seğirmesi olduğunda tesadüfen oluşan durumlar sadece tesadüftür.

Tesadüf olmayan durum ise; göz seğirmesi önemli bir hastalığın haberci sinyali olduğudur.


Beynimiz her şeyi algılayan ve her türlü duruma karşı sinyal gönderen bir mekanizma olduğundan göz seğirmesini de sinyal olarak göndermektedir. Bu nedenle eğer sıkça karşılaştığınız bir durum ise; mutlaka bir nöroloji uzmanına gösterilmesi gerekmektedir. Durum sağlık açısından böyle algılanırken toplumda göz kırpma çok daha başka yerlere varabilmiştir. Hatta bununla ilgili şiddete maruz kalmış kişiler dahi vardır. Küçücük bir göz seğirmesi insana her şeyi yaşatabilir. Göz seğirmesi kadınlarda erkeklere nazaran çok daha fazla görülür. Alkol, sigara, kafein, uykusuzluk ve depresyon gibi durumlar göz seğirmesinin başlıca nedenleridir. Bu nedenlerin yanında göze giren yabancı maddeler örneğin kalitesiz makyaj malzemeleri, eczane dışı satılan lensler gibi..


İnsanlar her ne kadar uyarı alsa da maalesef şahsi zevkler de sağlığını önemsemiyor ve zamanla birçok hastalığa yakalanıyor. Göz seğirmesi aslında ciddi bir durumdur. Göz kapakları kapanıp açıldığında beyin kendi kendini resetler zamanla hafıza kabı bile oluşabilecek durumlar arasındadır. Ama her defasında gözden kaçan önemsenmeyen bir sorundur. Unutmayın ki önemsemediğiniz küçük şeyler büyük şeylerin habercisidir. Evet, iyi bir şey ya da kötü bir şey olabilir bu tamamen size bağlı olmaktadır. İyi bir şey olmuş ise bilin ki siz bu yazıyı okuyup önceden önleminizi almanızdır.

Alıntı(saglık1)

Ela 31.08.2013 15:19

Cevap: Göz seğirmesi size haber veriyor -Göz seğirmesi nedir - Göz seğirmesinin neden
 
Göz seğirmesi, göz kapağı tikleri ve kasılmaları oldukça yaygındır. Genelde gözlerden birinin alt kapağında görülür, ama üst göz kapağı da seğirebilir. Pek çok göz seğirmesi anlıktır. Kısa bir süre olur ve biter, ama haftalarca, hatta aylarca sürenleri bile vardır.Göz seğirmesine bir çözüm bulabilmemiz için, bu sinir bozucu sorunun esas sebebini belirlememiz gerekiyor. Doktor dilinde miyokimi (adele seğirmesi) denen, gözde oluşan ve dalgalanan bu kas kasılmalarının sebepleri şunlar olabilir:Stres
Yorgunluk
Göz yorgunluğu
Alkol
Göz kuruluğu
Dengesiz beslenme
Alerjiler
Kafein
Bir anlık göz kapağı seğirmesi genellikle iyi huyludur, durumun ciddi olmadığı veya tıbbi bir sorunun işareti olmadığı anlamına gelir.

Buna rağmen, bu tarz bir göz kapağı seğirmesinin tedavisi bile zor olabilir. Göz seğirmesini durdurmanın tek yolu, sorunun sebebi bulmak ve tedavi etmek olabilir.
Göz seğirmesinin daha ciddi örneklerine, azblefarospazm ve orofasiyel diskinezi gibi nörolojik durumlar neden olmaktadır. Bu durumlar çok nadir yaşanır ve yaşandığında da bir göz doktoru tarafından teşhis edilip tedavi edilmelidir.

Thor 31.08.2013 15:24

Cevap: Göz seğirmesi size haber veriyor -Göz seğirmesi nedir - Göz seğirmesinin neden
 
Bende ara ara olan bir durum. Bilgi için teşekkürler :)

Batıl inanç özelliği de taşır .Anadolu'da göz seğirmesine kötü bir şey olacak gözüyle de bakılır.

Bu tip hastalıklar için kimsenin, hastalık hastası değilse, doktora gideceğini düşünmüyorum.


Saat: 13:02

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.