Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Göz Sağlığı (https://www.forumaski.com/goz-sagligi/)
-   -   Sigara Gözleri de Vuruyor (https://www.forumaski.com/goz-sagligi/70727-sigara-gozleri-de-vuruyor.html)

Jade 30.11.2013 16:49

Sigara Gözleri de Vuruyor
 
Sigara Gözleri de Vuruyor


Göz Hastalıkları Uzmanı Op Dr Halil Aksu, sigaranın gözün korneasına, retinasına, görme siniri ve damarlarına zarar verdiğini söyledi.

Özel Çukurova Göz Hastanesi Başhekimi Op Dr Halil Aksu, Türkiye'de yılda 100 bin dünya da ise 4 milyon insanın ölümüne sebep olan sigaranın ilk vurduğu organlardan birisinin de göz olduğunu söyledi. Sigaranın gözde geriye dönüşü olmayan körlüklere sebep olduğunu belirten Op Dr Aksu, "Sigara gözün korneasına,retinasına, görme siniri ve damarlarına zarar vermektedir. Görme siniri üzerindeki toksik etkisi yanında iskemi (oksijen kıtlığı) aracılığıyla görme sinirlerinin kurumasına yolaçmakta.

Retina üzerine olan zararı ise, kanın ana maddelerinden birisi olan trombositlerin birbirlerine yapışma özelliğini artırarak damarların tıkanmasına ve ayrıca damar sertliğine yol açarak 60 yaş ve üzerine gelindiğinde yaşa bağlı makuladejenerasyonu dediğimiz geriye dönüşü olmayan sarı nokta hastalığına sebep olurki bu da körlük demektir Yaşa bağlı maküla dejenerasyonuyla oluşan körlüklerin yüzde 27'si sigaraya bağlıdır" dedi.

Op Dr Aksu, ayrıca, hastane olarak hastalar üzerinde yaptıkları çalışmada sigaranın göz tembelliğine, görme alanı bozukluğuna, oksijen kıtlığına bağlı görme azalmasına sebep olduğunu tespit ettiklerini söyledi.


Saat: 22:27

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.