Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Göz Sağlığı (https://www.forumaski.com/goz-sagligi/)
-   -   Az Görmenin Nedenleri Nelerdir? (https://www.forumaski.com/goz-sagligi/91758-az-gormenin-nedenleri-nelerdir.html)

Jade 20.02.2014 19:00

Az Görmenin Nedenleri Nelerdir?
 
Az Görmenin Nedenleri Nelerdir?


Az Görmenin Nedenleri



Az görmek nedir neden az görürüz göz kusurları arasında en belirgin olanlarından bir sağlık sorunudur az görmek yazımızda az görmenin nednelerine deyinmek istedik aşağıdaki kısa yazımızda az görmenin nedenlerini öğrenebilirsiniz.Az görme rehabilitasyonu ile ilgili açıklamalar bulabilirsiniz yaızmızda.

Az görmenin rehabilitasyonunda 2 farklı metod bulunmaktadır.

Optik dışı yöntem:

Büyük rakamlı saatler telefonlar ve özel olarak basılmış kağıt paralar ile az gören kişi daha rahat bir şekilde görebilir.

Optik metodlar:

Buradaki en önemli prensip büyütmedir (magnifikasyon). Bu cihazlara az görmeye yardımcı cihazlar denir. Bu aletlerle görüntü büyütülerek ağ tabakanın sağlam alanlarına düşürülür ve böylece kişi daha net görür.Ayrıca Elektronik- kapalı devre televizyon sistemlerinden faydalanabilinir.

Özellikle büyütücü gözlüklerle okurken yazıyı odaklamak için okunacak şeyi göze oldukça yakında tutmak gerekmektedir. Yazıyı göze yakın tutmanın veya televizyona yakından bakmanın az gören kişilere herhangi bir zararı yoktur. Bu seçeneklerden kişi için en uygunu detaylı az görme muayenesi sonucu belirlenir. Hastanın motivasyonu seçilen yöntemin başarısı için şarttır.


Saat: 12:21

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.