Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Haftanın Tartışması (https://www.forumaski.com/haftanin-tartismasi/)
-   -   Başarıya ulaşmak için zekâ mı, çalışmak mı önemlidir? (https://www.forumaski.com/haftanin-tartismasi/174702-basariya-ulasmak-icin-zeka-mi-calismak-mi-onemlidir.html)

Brcu 20.02.2016 11:36

Cevap: Başarıya ulaşmak için zekâ mı, çalışmak mı önemlidir?
 
Şüphesiz ki zeka diyorum..

Bkz: X kişi okul hayatı boyunca, boş günleri sürekli ders yapmakla geçirmektedir. Ne televizyon ile ilgisi vardır, ne de internet aleminin renkli dünyasıyla.. Okulda en ön sırada oturup öğretmenini 4 gözle ve can kulağı ile dinler, tenefüslerde konu tekrarı yapar.. Sınav günün gecesini büyük bir telaşla ders çalışarak geçirir, uyumaz. Girdiği sınavdan 60 alır ve " okadar çalışmama rağmen nasıl olmaz, nasıl, nasıl" diye kendini yer..

Bir de Y kişisini baz alalım. Okulda öğretmenini dinler, tenesüflerde okul kantininde arkadaşları ile zaman geçirir, sevdiği dizileri kaçırmadan izler, öğretmenin vermiş olduğu ödevlerini yapar, yatmadan önce sosyal paylaşım sitelerine göz atar. Sınav günün gecesi uykusundan 1-2 saat fedakarlık eder ders çalışır. Girdiği sınavdan 80 alır. Yüzünde gülücükler açar.

Bu örneği kaçımız okul hayatı boyunca yaşamadı ki? Şahsen ben yaşadım!

Zeka önemli, ne kadar çalışırsan çalış kapasitenin alabildiğini kayıt altında tutup başarıya ulaşabilirsin. Zira çok çalışmak başarılı olmak yolunda giden tek ve en önemli yol değildir. Demiyorum ki çalışmadan başarı sahibi olabilirsin. Mutlaka çalışmakta önemli ama en önemli şey kapasite.. O kapasiteye sahip isen başarıya çabuk ulaşırsın.


Saat: 01:10

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.