Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Haftanın Tartışması (https://www.forumaski.com/haftanin-tartismasi/)
-   -   Çiftler arasındaki eğitim farkı ilişkiyi etkiler mi? (https://www.forumaski.com/haftanin-tartismasi/79326-ciftler-arasindaki-egitim-farki-iliskiyi-etkiler-mi.html)

Jaqen 21.12.2013 22:26

Çiftler arasındaki eğitim farkı ilişkiyi etkiler mi?
 
Çiftler arasındaki eğitim farkı ilişkiyi etkiler mi?


Evet arkadaşlar, Yorumlarınızı bekliyoruz...


@[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], @[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], @[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], @[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], @[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], @[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], @[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], @[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], @[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], @[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], @[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], @[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], @[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL], @[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Muratt 21.12.2013 23:05

Cevap: Çiftler arasındaki eğitim farkı ilişkiyi etkiler mi?
 
Elbette etkiler. Ancak eğitim farkından ne anlamak gerekir, bu ayrı bir konu. Bu sadece bitirilen okulsa, her zaman etkilediğini kabul etmek mümkün değildir. Çünkü ilişkiyi diploma değil tarafların kültür seviyeleri belirler.

Bence asıl önemli olan eşlerin kişiliği ve birbirlerine karşı anlayışlı davranabilip davrnamamalarıdır.

Sultan ŞAH 21.12.2013 23:28

Cevap: Çiftler arasındaki eğitim farkı ilişkiyi etkiler mi?
 
Ne kadar fark,hangi bölümden mezun olduğuna,kişinin kendisini ne kadar geliştirdiğine,toplum içersinde hangi role ilişkin statüde olacağına bakar daha çok. Bir lise mezunu ile herhangi bir ünv. mezun olmuş işletme öğrencisinin arasında hiçbir fark yoktur.
Bunun dışında olağanüstü durumlardanda söz etmek doğrudur.Kimi eğitimsiz insan var prof.'tan daha yetkin düşüncelere sahip.
Bu durumda kişinin tamamen karakterine athıf söz konusudur.

ColinmcbeaL 22.12.2013 00:00

Cevap: Çiftler arasındaki eğitim farkı ilişkiyi etkiler mi?
 
İnsanın ırkına ve karakterine bağlı bir durum bu . Özellikle yöresel olarak değişimler gösterir. Örneğin;Doğu ile batıyı bu konuda bir tutamayız. Eğer çift arasında eğitim söz konusu baş gösterirse o ilişki problem çıkarabilir tabi çiftler arasında ne gibi bir yakınlık vardır bilemem,kimisi kabullenir kimisi kabullenmez ve aşk nerede imkansız var gider onu seçer.

Ekvator 22.12.2013 13:36

Cevap: Çiftler arasındaki eğitim farkı ilişkiyi etkiler mi?
 
Evet, Başka fikirleri, yorumları olan(?)

Devturk 22.12.2013 17:21

Cevap: Çiftler arasındaki eğitim farkı ilişkiyi etkiler mi?
 
Günümüzde Cahil insanın azdan daha az denilecek kadar az olduğu kanaatindeyim. Bu yüzdende eğitim farkı her ne kadar çok olsada günümüzde ilkokul mezunu ve üniversite mezunu arasındaki eğitim farkının bir problem olmadıgı kanaatindeyim.

Çünkü Ne üniversite mezunları var cahillik diz boyu.. bu konuya Girmek bile istemiyorum

EndGirl 23.12.2013 03:30

Cevap: Çiftler arasındaki eğitim farkı ilişkiyi etkiler mi?
 
Etkiler. Egitim kulturdur, kendini gelistirmektir, dunyaya farkli bir bakis acisiyla bakabilmektir.
Bence iliskinin saglam olabilmesi icin ciftlerin egitim seviyesi denk olmali.
Ha birde sakin sakin ayni meslekten biriyle olmayin :D Surekli yarisirsiniz tadiniz kacar :p

FeCr 25.12.2013 08:59

Cevap: Çiftler arasındaki eğitim farkı ilişkiyi etkiler mi?
 
Direkt etkilemez,dolaylı olarak etkiler.

Bir ilişkiyi başlatacak etkenler bellidir ve bunların arasında eğitimin yeri neredeyse yoktur..ve hatta hiç yoktur.
İki kişi asla karşılıklı diploma gösterim töreninden sonra birlikte olmazlar..aralarında sevgi,saygı,yakın dünya görüşleri,ortak noktalar ve hoşlanma gibi basamaklar vardır.Bunlar sırasıyla katedildikten sonra o beraberlik ilişki adını alır.Bir ilişkiyi bitirecek sebeplerde işte burada aranmalıdır.Karşılıklı sevgi,saygı..vs bitmişse ve o ikili,birbirlerine zorunlu olarak tahammül ediyorlarsa,artık dün ki etkenlerin hepsi bugün ayrılık çanları çalmaya başlarlar.Eğitim farkı da işte burada kendini gösterir.

Birbirleri için yanıp-sönen ve birlikte bir dünya kurmanın tadını çıkaran iki kişi arasında küçük esprilere neden olabilecek bu farklılık,kişilerin birbirlerine karşı bakışlarının değişmesiyle birlikte artık 'yeni durum'a hizmet ederler.Dün gülüşmelere sebep olan konular bugün ayrılığa giden yolda ki dinlenme tesisleri olmuşlardır.Sevgililer birbirlerini taraflar olarak simgelemeye başlarlar ve her taraf,rakibinin zayıf noktasını ortaya koyarak kendi haklılığını delillendirmeye,böylece sahte bir vicdan serzenişiyle,sanki yapmak zorunda olduğu şeyi yapıyormuş izlenimi vermeye çalışır.Eğitim farkı da bu silahlardan biridir.

Birbiri sevenler için bu fark,onları birbirlerine daha fazla yaklaştırmak için bir sebeptir.İnsan karşısındakinden eşitlik(aynılık) istemez,aksine farklılık ister.Onda ki eksikliği tamamlamış olmanın,kendisinde ki eksikliğin de onun tarafından gideriliyor olmasının verdiği tat,ilişkilerinin doğasında vardır.Eğitim farkı,sevenler için birini diğerine bağlayan küçük nüanslardan biridir.Çünkü biri akademik eğitim bilgisiyle sevdiğinin bir eksiğini tamamlarken,diğeri de temiz bakışlarıyla onun ruhundaki kiri arındırır.Yani iki taraf da birbirine muhtaçtır.Ancak bu sadece birbirini sevenleri bağlar.

Birbirinden kopmak isteyenler ise bu farklılıkları,kapanması mümkün olmayan yaralara tuz basmak için kullanırlar.Eğer bu konu,başlı başına bölücü bir sebep olsaydı ilişkinin en başta başlamaması gerekirdi,başladığına göre..başlamak için engel değildir.Üstelik çevremizde farklı tahsil sahibi insanların da mutlu mesut yaşadıklarına şahit olmasaydık 'ama bitirmek için sebeptir' diyebilirdik.Lakin gözlerimiz bunun aksini ispat etmekte.
Eğitim farklılığı ilişkileri bu şekilde etkiler..ilişki nereye gidiyorsa,eğitim de o yolda yürümek zorundadır.Mutlu sona giden ilişkilerde itici güç,bitmesi mukadder olan ilişkilerde ise ayırıcı bir sebeptir.
Karşınızdakine nasıl bakarsanız eğitim seviyesini de öyle görürsünüz.Sizin için dünyalara bedel birinin iki sayıyı alt alta koyup toplayamaması sizin için tatlı bir gülücük nedeni iken..sevmediğiniz kişi Albert Einstein olsa ne yazar.

İlişkileri ticari ortaklıklara benzetenler bu yazımın dışındadır.Herkes kendi penceresinden görür
Güzel bir konu..teşekkürler

keroLayn 26.12.2013 00:36

Cevap: Çiftler arasındaki eğitim farkı ilişkiyi etkiler mi?
 
Benim çevremde etkilediğini en azından diploma olarak denkliğin olması gerektiğini öne sürenler var. Bu da benim gözümde mantık çiftliğine dönüşüyor.
Aşk varsa bunlar engel teşkil edemez benim gözümde. Zaten seven insan onu o haliyle kabullenmiştir.
İnsanın kendini geliştirmesi için illaki diplomalara sahip olmasına gerek yok. Nice lise mezunu arkadaşlarım var ağzım açık dinlediğim, nice profesörler var sussa da gitsek dediğim. İnsan istedikten sonra kendini her konuda geliştirebilir yeter ki okumuş cahil olmaya meyilli olmasın.

Sonsuz 26.12.2013 00:40

Cevap: Çiftler arasındaki eğitim farkı ilişkiyi etkiler mi?
 
çiftine göre değişir


Saat: 00:21

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.