|
Hamur İşleri kategorisinde açılmış olan Ev yapımı yassı kadayıf konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
07.04.2014, 18:09 | #1 (permalink) |
| Ev yapımı yassı kadayıf Ev yapımı yassı kadayıf Malzemeler 1 kg süt 2 adet kesme şeker 1 tatlı kaşığı yaş maya Alabildiği kadar un 1 çay kaşığı tuz İç malzemesi için 1,5 tatlı kaşığı toz tarçın 2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi 6 çorba kaşığı toz şeker Şerbeti için 3 su bardağı su 3 su bardağı tozşeker 1 çay kaşığı limon suyu Kızartmak için 4 adet yumurta 2 su bardağı sıvıyağ Yapılışı Su ve tozşekeri 10 dakika kaynatın. Daha sonra limon suyunu ilave ederek bir dakika sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Bir bardak sütü ılıtın. İçine kesme şeker ve yaş mayayı ekleyerek karıştırın. Üzeri hafif köpük olana dek 10-15 dakika dinlendirin. Oda sıcaklığındaki kalan sütü derin bir cam veya porselen kaseye alın. Mayalanmış sütü ekleyin. Karıştırarak unu ilave edin. Boza kıvamında bir hamur haline geldiğinde tuzu ekleyip tekrar karıştırın. Tarçın, ceviz içi ve toz şekeri karıştırın. Kepçeyle boza kıvamındaki hamurdan bir miktar hamur alın. Krep tavasına dökün. Hamurun, sadece tavaya dökülen alt yüzünü pişirin. Havlu peçete veya bez üzerine pişen yüzü alta gelecek şekilde dizin. Önceden hazırladığınız cevizli içi, hamurlar soğumadan içlerine pay edin. Yarım ay şeklini vererek ikiye katlayın. Kenarlarının açılmaması için bastırarak kapatın. Daha sonra çırptığınız yumurtalara batırın. Kızdırdığınız yağda kızartın. Çıkardığınızda kağıt havlu üzerine alın. Yağı süzüldüğünde şerbete atarak yarım saat bekletin. Soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.
__________________ |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |