|
Hamur İşleri kategorisinde açılmış olan Cırakta tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
23.08.2014, 16:39 | #1 (permalink) |
Bağımlı Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cırakta tarifi Cırakta Tarifi Cırakta tarifi malzemeler: 1 yemek kaşığı kuru maya 3 su bardağı ılık süt 1 adet yumurta 2 çay kaşığı tuz 3 su bardağı un Üzeri için; Tereyağı, toz şeker ya da reçel Cırakta tarifi hazırlanışı: Çukur bir kabın içersine kuru maya koyup, üzerine ılık süt ekleyin. Maya eriyene kadar karıştırıp, yumurta, tuz ve un katın (mayalamayı alüminyum bir kapta yapmayın). Mikser ya da çırpma teliyle karışım pütürsüz hale gelene dek iyice çırpın. Çırpılan hamuru kabarması için 30 dakika bekletin. Kabaran hamurdan kepçeyle alarak (hamur muhallebi kıvamında olmalı) önceden kızdırılmış teflon tavaya dökün. Tavaya dökülen hamur göz göz olunca öteki tarafını çevirerek pişirin. Pişen cıraktaların üzerine tercihinize göre yağ, reçel sürebileceğiniz gibi toz şeker de serpebilirsiniz.
__________________ SON... |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |