Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Hamur İşleri
facebook bağlan


Sebzeli Gül Böreği Tarifi

Hamur İşleri kategorisinde açılmış olan Sebzeli Gül Böreği Tarifi konusu , Sebzeli Gül Böreği Tarifi [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL ] MALZEMELER 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı ılık su ...


Like Tree1Beğeni
  • 1 Post By Behice

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 05.10.2014, 20:48   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Sebzeli Gül Böreği Tarifi



Sebzeli Gül Böreği Tarifi

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

MALZEMELER

1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı ılık su
4 buçuk su bardağı kadar un
Yarım paket kabartma tozu
1.5 tatlı kaşığı tuz

İÇ HARCI İÇİN
750 gr. ıspanak
1 su bardağı sert beyaz peynir / çökelek
Yarım demet dereotu, yarım demet maydanoz
Karabiber, pulbiber
Ispanağı ovmak için 1.5 tatlı kaşığı tuz

YUFKALARA SÜRMEK İÇİN
Zeytinyağı

ÜZERİ İÇİN
Sıvı yağ
Yoğurt

Sebzeli Gül Böreği Tarifi
Sıvı malzemeleri derin bir kabın içerisinde karıştırın.
Yumuşak bir hamur için unu bardak bardak boşaltın ve yoğurun.
Yumuşak bir hamur hazırladıktan sonra hamuru 6-7 bezeye ayırın.
Üzerlerine havlu bir bez örterek yarım saat kadar dinlendirin.
Bu arada iç malzemesini hazırlayın; ıspanağı bol suda yıkayın.
İnce ince doğrayın.
Tuzunu serpiştirip eliniz ile ovun.
Suyunu eliniz ile sıkarak çıkarın.
Maydanoz ve dereotunu ince ince doğrayın.
Üzerine peyniri rendeleyin.
Baharatlarını da atarak karıştırın.
Bezeleri unlayarak açabildiğiniz kadar açın.
Yufkanın üzerini yağlayın.
4 parçaya ayırın.
Parçaların uzun kenarına hazırladığınız iç harcından koyarak kendi etrafında döndürerek gül şeklini verin.
Yağlanmış tepsiye dizin.
Her bezeye ve yufkaya aynı işlemi uygulayın.
Üzerlerine yoğurt ve zeytinyağı karışımından sürerek fırına sürün.
Börekler kızardıktan sonra fırından çıkarın ve üzerini havlu ile örterek dinlendirin.
Afiyet olsun…

Aura beğendi.
__________________

.
.
.
.



.
.
.
.
.

Behice isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 2
Aura, Behice
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 00:53