Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Hamur İşleri
facebook bağlan


Yöresel Boşnak Böreği Tarifi

Hamur İşleri kategorisinde açılmış olan Yöresel Boşnak Böreği Tarifi konusu , Yöresel Boşnak Böreği Tarifi MALZEMELER HAMURU İÇİN 1 kilo un Tuz Ilık su İÇ HARCI İÇİN Yarım kilo kıyma (patatesli yapmak isteyenler patates kullanabilir) 2 büyük soğan – robottan geçirdikten ...


Like Tree1Beğeni
  • 1 Post By Behice

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 30.10.2014, 22:08   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Yöresel Boşnak Böreği Tarifi



Yöresel Boşnak Böreği Tarifi



MALZEMELER HAMURU İÇİN

1 kilo un
Tuz
Ilık su


İÇ HARCI İÇİN

Yarım kilo kıyma (patatesli yapmak isteyenler patates kullanabilir)
2 büyük soğan – robottan geçirdikten sonra soğanların çıkan suyunu sıkın ki acılığı böreğe geçmesin.
Karabiber
Tuz

AYRICA

100 gr Kaymak,
100 gr tereyağ,
1 çay bardağı kadar sıvı yağ



Yöresel Boşnak Böreği Tarifi

Hamurumuzu hazırlayacağımız kabın içerisine unu alalım.
Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyelim.
Ilık su ile yoğurmaya başlayalım.
Çok yumuşak bir hamur yoğurmamız gerektiğini unutmayın.
Hala elimize yapışıyor olması gerekiyor hamurun, hazırladığımız hamuru iki parçaya bölelim.
Bezenin birisini mutfak tezgahının üzerine alarak elimiz ile açalım.
Bu sırada bir tavanın içerisinde tereyağı ve kaymağı eritelim.
Elimiz ile biraz açtığımız hamurun içerisine erittiğimiz tereyağı ve kaymak ılıyınca 2-3 yemek kaşığı kadar hamurun üzerine dökelim.
Döktüğümüz yağı elimiz ile hamurun her yerine sürelim.
Ardından hamuru döne döne çekerek uzatalım.
Resimler bu aşamada size yardımcı olacaktır.
Yufka boyutunda hamurumuzu açalım ve kenarlarına iç harcımızı dökelim.
Ardından yine erittiğimiz yağdan dökelim ve her yerine yayalım.
Şimdi içe doğru tüm hamuru saralım, iç harcın üzerini kapatarak.
Rulo şeklinde saralım.
Ardından yağlı fırın tepsisine dizme işlemi geliyor.
Rulo yaptığımız hamuru 2 cm kalınlığında keselim ve iki ucunu da büzdürerek tepsiye dizelim.
Bu şekilde bütün ruloyu hazırlayalım ve tepsiye dizelim, ayırdığımız diğer bezeye de aynı işlemleri uygulayalım.
Erittiğimiz yağdan kalanını tepsinin üzerine dökelim.
Yüksek derece de kızarana dek pişirelim.
Dilerseniz bu şekilde dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek de sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.


__________________

.
.
.
.



.
.
.
.
.

Behice isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 30.10.2014, 22:11   #2 (permalink)
Susmanın
kalelerine sığınıyorum..
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yöresel Boşnak Böreği Tarifi

Manti gibi ayni
Olsada yesek.

Anarchia isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 31.10.2014, 00:37   #3 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yöresel Boşnak Böreği Tarifi

Alıntı:
Anarchia Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Manti gibi ayni
Olsada yesek.
Aynen benimde canim cok cekti.
Sabah kahvaltida yicem

Anarchia beğendi.
__________________

.
.
.
.



.
.
.
.
.

Behice isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 4
Anarchia, Behice, Esz, inci4396
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 18:12