Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Hamur İşleri (https://www.forumaski.com/hamur-isleri/)
-   -   Pırasalı Çıtır Börek (https://www.forumaski.com/hamur-isleri/145538-pirasali-citir-borek.html)

Papatya 27.01.2015 14:06

Pırasalı Çıtır Börek
 
Pırasalı Çıtır Börek


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]



İç malzemesi:2 yemek kaşığı zeytinyağı1,5 kg pırasa, ince doğranmış3 havuç, mümkünse jülyen bıçağıyla kesilmiş yoksa rendelenmiş200gr sert beyaz peynir, ezilmiş

Ayrıca:


1 paket baklavalık hazır yufka200gr tereyağı, eritilmiş1 yumurtanın sarısı + 1 yemek kaşığı su

Hazırlanması:


Pırasa ve havucu zeytinyağında yumuşayana kadar kavurun. Tuz (peynir tuzluysa eklemeyin), karabiber, pul biber ekleyip soğumaya bırakın. Soğuyunca peyniri ekleyip harmanlayın. 2 adet yufkayı alıp tezgaha yayın. Üzerine fırça ile eritilmiş yağdan damlatın. Tekrar üzerlerine 2 yufka daha koyup yağdan damlatın. 2 kat daha ekleyip onun da üzerine yağdan damlatın. (toplam 6 kat olmalı)Kısa kenarına (uzuna koyunca ince oluyor) yaklaşık 2 dolu yemek kaşığı harçtan koyup rulo şeklinde sarın ve tepsiye alın. Aynı işlemi iç harcı bitene kadar tekrarlayın. (börekler kabarmadıkları için tepside aralık bırakmanıza gerek yok) Bütün börekler bitince üzerlerine yumurta sarısı, su karşımını sürün ve her birini 4 parmak genişliğinde kesin. (pişirmeden kesin yoksa pişince kesmeye çalışınca çok dağılıyorlar) 180C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.


Afiyet Olsun:gull:


alıntı

VERA 30.03.2015 21:46

Cevap: Pırasalı Çıtır Börek
 
Ya bunun adına bakmayın tadı bildiğin kıymalı börek ve çok lezzetli (:

Şekerpare 23.04.2015 13:24

Cevap: Pırasalı Çıtır Börek
 
Ispanaktan sonra pırasa da mıdil1


Saat: 10:33

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.