Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Hamur İşleri
facebook bağlan


Sandviç pasta

Hamur İşleri kategorisinde açılmış olan Sandviç pasta konusu , Sandviç pasta Kahvaltılarınızın yıldızı olabilecek bu lezzeti beş çayında da misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Malzemeler 2 su bardağı su 40 gr. yaş maya 3 su bardağı kepek unu 1,5 su bardağı ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 24.02.2015, 21:27   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Sandviç pasta



Sandviç pasta


Kahvaltılarınızın yıldızı olabilecek bu lezzeti beş çayında da misafirlerinize ikram edebilirsiniz.





Malzemeler
2 su bardağı su
40 gr. yaş maya
3 su bardağı kepek unu
1,5 su bardağı beyaz un
2 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı iri kıyılmış ceviz
2 yemek kaşığı zeytinyağı

İç malzemeler:

1 adet patlıcan
1 adet kabak
2-3 adet kırmızı kapya biber
10 adet salatalık turşusu
4-5 yemek kaşığı zeytin ezmesi
15-20 dilim çemensiz pastırma
10 dilim kaşar peyniri
4-5 yemek kaşığı mayonez
300 gr. labne peyniri
200 gr. çeçil peyniri



Nasıl yapılır
Suyun içerisine mayayı eritin ardından diğer malzemeleri de ekleyip çok iyi yoğurun. Elinize yapışmayacak bir hale geldiğinde tabanı unlanmış kare fırın kabınızın içerisine hamuru alın, elinizle tabana yayın ve 1 saat oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın. Sürenin sonunda ekmeğinizi 180 derecede önceden ısıtılmış fırına atarak 50 dakika pişirin ardından fırından alıp tel bir rafın üzerinde soğumaya bırakın.

İç dolgusu için; sebzeleri ince uzun dilimleyin. Izgara tavasında önlü arkalı pişirip kenara alın. Ekmeğinizi enlemesine yaş pasta yapar gibi 3 eşit parçaya bölün. Alt katı tezgaha alın ve tabanına zeytin ezmesi sürün, üzerine ızgara sebzeleri yerleştirin. 2. katı sebzelerin üzerine koyun. Üzerine mayonez sürün ve sırasıyla pastırma, kaşar peyniri ve turşuyu yerleştirin. Son olarak 3. Ekmeği üzerine kapatın. Pastanızın katları hazır olduğunda labne peyniri ile her tarafını kaplayın ve üzerine tel tel ayırdığınız çeçil peyniri ile saçak yaparak servis edin.

Afiyet olsun...
alıntı

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 2
inci4396, Jade
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 18:37