|
Hamur İşleri kategorisinde açılmış olan Rulo Börek konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
15.04.2015, 22:12 | #1 (permalink) |
Bağımlı Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Rulo Börek Rulo Börek 3 adet yufka 250 gr lor ya da az tuzlu beyaz peynir 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı süt 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı zeytinyağı çeyrek demet maydanoz kırmızı pul biber, tuz (lor kullanacaksanız ekleyin, beyaz peynir kullanacaksanız tadına bakıp az bir miktar ekleyin) Beyaz peyniri rendeleyen, maydanozu yıkayın ve suyunu alıp ince ince kıyın. Peynir ve maydanozu iyice karıştırıp iç harcı hazırlayın. Sos için yumurta, süt, zeytinyağı ve yoğurdu derin bir kasede iyice çırpın. İlk yufkayı tezgaha serin, fırça yardımıyla hazırladığınız sosu tüm yufkaya sürün. Üzerine hazırladığınız harcın 1/3 ünü serpin. Üç kat üst üste aynı işlemi yapıp tamamlayın. Yufkaları rulo şeklinde sarın. Hazırladığınız ruloyu eşit genişlikte kesin (1,5-2 parmak kalınlığı ideal). Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Kalan sosu dilimlerin üzerine fırça yardımıyla sürün ve isteğe göre kırmızı pul biber serpin. 180 °C ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
__________________ |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |