Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Hamur İşleri
facebook bağlan


Adana - Sıkma Tarifi

Hamur İşleri kategorisinde açılmış olan Adana - Sıkma Tarifi konusu , Adana - Sıkma Tarifi Ana malzemeler 5 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz 3 Su bardağı su ( kişi miktarına malzemeler azaltılıp çoğaltılabilir) Peynirli Sıkma İçin İç Malzemeleri; Yarım ...


Like Tree3Beğeni
  • 1 Post By Papatya
  • 1 Post By Ada
  • 1 Post By Hipnoz

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 14.05.2015, 15:05   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Adana - Sıkma Tarifi



Adana - Sıkma Tarifi
Ana malzemeler
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
3 Su bardağı su
( kişi miktarına malzemeler azaltılıp çoğaltılabilir)
Peynirli Sıkma İçin İç Malzemeleri;
Yarım yağlı veya tam yağlı 250 gram peynir veya çökelek
Maydanoz (isteğe göre)
1 Küçük boy soğan
Pul biber
Yarı Paket Margarin Veya Tereyağ
Yapılışı :
Sıkma için öncelikle hamurun hazırlanışını anlatalım:
Geniş bir kapta un , su ve tuz yavaş yavaş ılık su eklenerek karıştırılır . Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. Üzerine nemli bir bez kapatılarak dinlenmeye bırakılır.
Hamurun yaklaşık olarak yarım saat kadar beklemesi gerektiğinden bu esnada iç malzemeler de bir yandan hazırlanır.
Bir tencerede iyice haşlanmış olan patatesler bir çatal yardımıyla ezilir.
İnce ince doğranan soğanlar derin bir tavada yağ ile hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.Ardından salça ilave edilir. Salça da hafif kavrulduktan sonra tuz kimyon ve pul biber eklenir . Baharatlar yakılmadan üzerine ezilen patatesler eklenir. Kısık ateşte bir kaç dakika daha iyice karıştırılarak güzel bir harç yapılır.
Ocağın altı kapatılıp hazırlana iç biraz ılıması için bekletilir.
Peynirli iç için ;
Derin bir kapta peynirler çatal veya bir kolaylaştırıcı ile ezilerek ufaltılır. üzerine ince ince kıyılan maydonoz ve soğanlar ilave edilir.İsteğe bağlı olarak soğanlar yağda kavrularak ta eklenebilir. Soğanları kavurduysak tekrar sıvı yağ eklemeye gerek yok. Kavurmayanalr için yağ ilavesi ile devam edilir ve isteğe bağlı pul biber de son olarak karışıma eklenir.
Artık iç malzemeler hazır ve hamurumuz dinlenmiş vaziyette …
Hazırlanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler bölünür.Bu işlem sırasında un kullanmak gerekir aksi takdirde hamur yapışacaktır. Böldüğümüz bezeleri çok ince olmayacak şartıyla oklava yardımı ile büyüyebildiği kadar bazlama şeklinde yuvarlak olarak açarız. Isıtılan yağsız geniş bir sac veya tavada hazırlanan bazlamalar fazla kızartmadan ve çok sık çevirmeden kolaylaştırıcı yardımıyla iki taraflı pişirilir.
Pişirilen bazlamalar soğumadan üzerine margarin veya isteğe bağlı terayağı tek taraflı sürülür.Bazlamanın bir kısmı çok az içe bükülür , hazırlanan iç malzeme büktüğümüz kısmın üzerine bir çizgi hizasında 2 yemek kaşığı kadar koyulur. Sigara böreği gibi sıkı sıkı sarılır . Malzemenin dökülmemesine özen gösterilir.Diğer sıkmalar pişene kadar temiz bir örtü arasında muhafaza edilir.Zira yumuşak kalması önemlidir. Aynı işlem diğer bazlamalar için de yapılır.Artık adana usulu sıkmalarınız hazır . İster kahvaltıda yanında çay ile isterseniz öğlen atıştırması olarak yanında ayran ile doya doya yiyebilirsiniz.
Afiyet Olsun

Hipnoz beğendi.
__________________


Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 14.05.2015, 15:07   #2 (permalink)
Ada
Siyahı da Gökkuşağından Dışlamadılar mı?

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Adana - Sıkma Tarifi

ufffffffff

Papatya beğendi.
__________________
.




Ey ruhumda dolaşan deli taylar!
Ey gönlümü yakan kor alevler..
Söyleyin bana!
Bu mücadelenin sonunda ne var?











.






Sevdim Seni bir Kere ...!
Ada isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 15.05.2015, 17:33   #3 (permalink)
Ekşinseverpollyanna

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Adana - Sıkma Tarifi

Cokguzel oluyor, yaninda ayranla harika gidiyor.
Yazin yenilmeden donulmeyenler arasinda

Papatya beğendi.
__________________
Hipnoz isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 24.02.2016, 10:15   #4 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Adana - Sıkma Tarifi

Hem ayranla , hem de çayla güzel gidiyor, evde de yapılabilecek doyurucu bir lezzet

__________________


Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 6
Ada, Brcu, Hipnoz, inci4396, Masmavi, Papatya
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 20:59