Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Hamur İşleri
facebook bağlan


Karpuz Ekmek Tarifi

Hamur İşleri kategorisinde açılmış olan Karpuz Ekmek Tarifi konusu , Karpuz Ekmek Tarifi Malzemeler 250 ml süt 1,5 tatlı kaşığı tereyağı 2,5 yemek kaşığı toz şeker 8 gram kuru maya 1 çay kaşığı tuz 1 adet yumurta sarısı 450 gram ...


Like Tree4Beğeni
  • 2 Post By Papatya
  • 1 Post By Perii
  • 1 Post By MayıS

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 25.05.2015, 12:30   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Karpuz Ekmek Tarifi



Karpuz Ekmek Tarifi
Malzemeler
250 ml süt
1,5 tatlı kaşığı tereyağı
2,5 yemek kaşığı toz şeker
8 gram kuru maya
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta sarısı
450 gram un
Kırmızı, pembe ve yeşil gıda boyası
Kuru üzüm




Hazırlanışı
Süt ve tereyağını, tereyağ eriyinceye kadar ısıtın. Süt ve terayağının içine tuzu, şekeri ve mayayı koyun ve karıştırın. Yumurtanın sarısını ekleyin ve tekrar karıştırın. Unu azar azar ekleyin ve karıştırın. Un karışımı çok sert olmamalıdır. Hamurun büyük kısmı karıştırdığınız kapta kalacak şekilde 3’e ayırın ve ayrı kaplara koyun. Büyük olan hamur karışımına önce pembe gıda boyası daha sonra da kırmızı gıda boyası koyarak karıştırın ve kuru üzümleri ekleyin. Bu karışımın üzerine un ekleyerek yoğurun ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin ve üzerine streç film kaplayarak mayalanmasını bekleyin. Ayırdığınız diğer hamur karışımlarından birine yeşil gıda boyası ekleyin ve üzerine un ekleyip yoğurarak yumuşak bir kıvam elde edin ve streç filme kaplayarak mayalanmasını bekleyin. Diğer hamur karışımı beyaz renkte kalacaktır, üzerine un ekleyerek yoğurun ve streç filmle kaplayarak mayalanmasını bekleyin. Mayalandıktan sonra kırmızı hamuru kalın bir baton şekline getirin ve beyaz hamuru açarak üzerini iyice kaplayın. En son yeşil hamuru da açarak beyaz hamurun da üstünü örtün. Daha iyi yapışması için üzerlerine fırça yardımı ile süt sürebilirsiniz. Hazırladığınız ekmek hamurunu yağlanmış fırın kabınıza koyun ve 30 dakika kadar daha mayalanmasını bekleyin. Mayalandıktan sonra önceden 200 derecede ısıtılmış fırında dışı altın rengi olana kadar pişirin. İçi iyice piştiğine emin olduğunuzda fırından çıkarın ve soğuduğunda dilimleyerek servis edin.
Afiyet Olsun

MayıS ve VERA beğendi
__________________


Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 25.05.2015, 20:05   #2 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Karpuz Ekmek Tarifi

Bunu yersek acile gitmeyelim Süs oalrak dursa yapsak daha güzel çünkü çok harika :d

Papatya beğendi.
Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 25.05.2015, 20:09   #3 (permalink)
. Gökчüzü saçłı, Okчaпus güłüşłü

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Karpuz Ekmek Tarifi

Görüntüsü ne kadar güzel ama
Denemek lazım

Papatya beğendi.
__________________
MayıS isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 5
inci4396, MayıS, Papatya, Perii, VERA
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 22:24