Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Hamur İşleri
facebook bağlan


Gobit Ekmeği Tarifi'nin Malzemeleri

Hamur İşleri kategorisinde açılmış olan Gobit Ekmeği Tarifi'nin Malzemeleri konusu , Gobit Ekmeği Tarifi'nin Malzemeleri 1 kg un ( elenmiş olmalı) 10 gram yaş maya (1 paket) 3 çorba kaşığı ekşimiş sulu yoğurt Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 31.08.2015, 14:19   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Gobit Ekmeği Tarifi'nin Malzemeleri



Gobit Ekmeği Tarifi'nin Malzemeleri


1 kg un ( elenmiş olmalı)
10 gram yaş maya (1 paket)
3 çorba kaşığı ekşimiş sulu yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
4-5 su bardağı ılık su
Üzeri için ;

2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı ılık süt ( karıştırıyoruz)
Gobit Ekmeği Tarifi'nin Yapılışı

Öncelikle belirteyim, bu hamur miktarından yaklaşık 25 -30 adet çıkıyor fakat ben buzluğa atıp daha sonrada tükete bildiğimiz bi ekmek olduğu için çok yapıyorum siz yarıya indire bilirsiniz malzemeyi, dilerseniz çok yapıp sizde buzluğa atabilirsiniz

Hamur için belirtilen tüm malzemeleri derin bir kaba alıp (sıcaklığını hissetmelisiniz suyun ) ılık su ile yoğurup, yumuşacık bir hamur yapıyoruz. 10- 15 dk kadar yoğurduğumuz hamuru ağzı kapalı şekilde ılık bir ortamda 1 saat mayandırmaya bırakıyoruz, mayalanan hamur 2. kez tekrar yoğurup ( havasını almamız gerekli ) yumurta büyüklüğünde bezelere ayırıp, üzerini örterek yarım saat kadar daha dinlendirip ,her bezeyi un yardımı ile 2 cm kalınlıkta açıyoruz.*Açılan ekmekleri yağlı kağıt şeriki tepsiye dizilip, üzerine fırça ile yoğurtlu süt karışımından sürüp ekmeklerin tepside kabarması için on dk kadar bekletiyoruz.*Ekmekler tepside mayalanırken, fırını 190- 200 dc iyice ısıtıyoruz. (yaklaşık on dk) Isınan fırının üste yakın katına tepsimizi sürüyoruz, üzeri kızarana kadar pişiriyoruz, fırını sık sık kontrol edin çabuk pişiyorlar ki kurumasın ekmekleriniz. (fırın iyi ısınmalı ki, ani sıcaklık etkisiyle ekmeler balon gibi kabarıp içinin açılmasıyla cep dediğimiz kısımları oluşsun) (içerisine yeşillik, peynir, tavuk, köfte, et vs doldurmamız için oluşan kısım) fırından çıkan ekmekleri soğumaya bırakıyoruz. Ekmeği kestiğimizde içindeki oluşan boşluğa; Daha önce de belirttiğim gibi et ,köfte, balık, tavuk ,yeşillik,peynir sandiviç tarzı neyi seviyorsanız doldurup ayranla servis yapabilirsiniz.

...

__________________
Kadının gücünü
Hafife Alma.








Her Yol Sana Çıkar
Galatasaray !


EbruLi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
YeşiL6
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 11:01