Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Hamur İşleri
facebook bağlan


Kayseri Yağlaması Tarifi

Hamur İşleri kategorisinde açılmış olan Kayseri Yağlaması Tarifi konusu , Kayseri Yağlaması Tarifi Hamuru için 4 su bardağı un kuru maya(10 gr) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı şeker 2 su bardağı ılık su kıymalı harcı için 300 gr ...


Like Tree9Beğeni
  • 3 Post By Papatya
  • 1 Post By Esinti
  • 1 Post By Mehru
  • 2 Post By Elifmelek
  • 1 Post By Liberta
  • 1 Post By Masmavi

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 21.11.2015, 11:56   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kayseri Yağlaması Tarifi



Kayseri Yağlaması Tarifi


Hamuru için

4 su bardağı un
kuru maya(10 gr)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
2 su bardağı ılık su

kıymalı harcı için

300 gr kıyma
4 adet soğan
3 adet yeşil biber
4 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
tuz
karabiber
pulbiber
1 su bardağı sıcak su

üzeri için

1 kase yoğurt (koyu yerinden)
1 diş sarımsak
tuz
açmak için
bir kase un

Hazırlanışı :


Çok harika bir lezzet. Hamurumuzu yoğuralım unu yoğurma kabına alalım. Ortasına tuz, şeker mayayı katıp ılık suyu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğuralım. Bu hamuru elde edebilmek için uzunca bir süre yoğurup, suyu dikkatlice, az az eklemek gerekiyor. Hamur kıvama gelince üzerine örtüp mayanlanması için bırakıyoruz. Hamur mayalanırken soğanları biberi minik minik doğruyoruz. Domatesleri rendeliyoruz. Kıymayı tavaya katıp yağ eklemeden altını yakıyoruz suyunu salıp tekrar çekince yağını ekliyoruz. Sonra soğanları ekleyip iyice kavuruyoruz. Kavrulan soğanlara biber salçasını ekleyip bir iki kez karıştırdıktan sonra biber ve rendelenen domatesleri ekleyip beş dakika piştikten sonra 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip tuzunu karabiberini pul biberini ekleyip kapağını kapatıyoruz özleşip koyulaşmasını bekliyoruz. (15 dakika kadar) mayası gelen hamuru 20 eşit bezeye bölüyoruz. Her birini pasta tabağından biraz büyük açıyoruz resimde benim açtığım gibi teflon tavayı ocağa katıp altını yakıyoruz iyice ısınması lazım açtığımız hamurları tek tek kurutmadan pişiriyoruz pişen hamurları sofra bezine sarıyoruz ağzı kapalı bir kapta muhafaza edelim. Kurumasın diye. Pişirme işlemi bittikten sonra beşerli grup yapıyoruz geniş yayvan bir tabağa en alta yufka sonra üzerine kıymalı sos yufka şeklinde diziyoruz.Sonra dört parçaya bölüyoruz. üzerine de hazırladığımız sarımsaklı yoğurttan gezdiriyoruz.. Sıcak sıcak servis yapıyoruz

Afiyet Olsun

alıntı

Lavin, Ashriel ve Liberta beğendi
__________________


Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 24.06.2016, 16:21   #2 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kayseri Yağlaması Tarifi


__________________



Konu Papatya tarafından (03.02.2017 Saat 13:49 ) değiştirilmiştir.
Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 24.06.2016, 18:13   #3 (permalink)
Özel Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kayseri Yağlaması Tarifi

Çok güzel görünüyo sahurda hiçbişey yemedim saldırasım geldi

Papatya beğendi.
Esinti isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 24.06.2016, 18:39   #4 (permalink)
Özel Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kayseri Yağlaması Tarifi

Hatayin biberli ekmegine benzetiyorum ben bunu .p
Yogurt ekince ekstra bi hafif oluyor of olsada yesek

Papatya beğendi.
__________________

Mehru isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 03.02.2017, 13:50   #5 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kayseri Yağlaması Tarifi

Acayip kilo yapıyor , bir de eti çok koyunca ağır oluyor Ama tadı çok güzel

__________________


Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 03.02.2017, 13:54   #6 (permalink)
Vereceklerinle eksileceğini düşünme
verdikleri ile de çoğalır insan
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kayseri Yağlaması Tarifi

bu çok güzel bişeye benziyo

Papatya ve Yggdrasill beğendi
Elifmelek isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 03.02.2017, 13:58   #7 (permalink)
Bağımlı Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kayseri Yağlaması Tarifi

Çok yedim çok da güzel valla

Papatya beğendi.
__________________
Tanıdıkça çirkinleşir herkes boşverin. Nasıl hayal ettiyseniz öyle kalayım.

Liberta isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 05.02.2017, 01:21   #8 (permalink)
Özel Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kayseri Yağlaması Tarifi

Üşenmesem kalkıp yapasım varda . )) başka zaman artık ..

Papatya beğendi.
__________________
Masmavi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 11
Ashriel, Aura, Elifmelek, Lavin, Liberta, Masmavi, Mehru, Papatya, Roman, YeşiL6, Yggdrasill
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 08:01