Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Hamur İşleri
facebook bağlan


Ezekiel Ekmeği Nedir, Ezekiel Ekmeği Hazırlanışı

Hamur İşleri kategorisinde açılmış olan Ezekiel Ekmeği Nedir, Ezekiel Ekmeği Hazırlanışı konusu , Ezekiel Ekmeği Nedir, Ezekiel Ekmeği Hazırlanışı ezekiel ekmeği nedir, ezekiel ekmeği nerede satılır, ezekiel ekmeği nasıl yapılır Ezekiel ekmeği, adı İncil'de de geçen çok eski yöntemlerle yapılan bir ekmek çeşidi. ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 08.06.2016, 13:48   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Ezekiel Ekmeği Nedir, Ezekiel Ekmeği Hazırlanışı



Ezekiel Ekmeği Nedir, Ezekiel Ekmeği Hazırlanışı

ezekiel ekmeği nedir, ezekiel ekmeği nerede satılır, ezekiel ekmeği nasıl yapılır



Ezekiel ekmeği, adı İncil'de de geçen çok eski yöntemlerle yapılan bir ekmek çeşidi. Ezekiel ekmeği yüzyıllardır bilinen geleneksel ıslatma, filizlendirme ve pişirme metotlarıyla yapılıyor. Ezekiel ekmeği yapılırken filizlenmiş tam buğday, mercimek ve bazen çekirdekler kullanılıyor.

Ezekiel Ekmeği Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

300 ml Ilık Su.
1 Ölçü Kabı Genel Amaçlı Un (Kuğu Un).
1 Ölçü Kabı Tam Buğday Unu (Kalecik Un).
1 Ölçü Kabı Kepekli Un (Sinangil Un).
1 Ölçü Kabı Çavdar Unu (Kareksan Un).
1/4 Ölçü Kabı Nohut Unu.
2 Büyük Kaşık Zeytin Yağı.
1 Büyük Kaşık Üzüm Pekmezi.
1 Küçük Kaşık Şeker.
2 Küçük Kaşık Deniz Tuzu/Tuz.
1.5 Küçük Kaşık İnstant maya (Yuva).


Yapılışı:
Temel tekniklerde Taş Ekmeği yapımında anlatıldığı sıraya uygun bir yöntem izlenir. Buna göre:

Mikser kabına sırasıyla unlar, şeker, tuz ve maya konularak silikon çırpıcı ile iyice karıştırılır. Arkasından mikser düşük hızda çalıştırılırken sırasıyla pekmez, yağ ve su dökülerek yoğurmaya devam edilir. Hamur, 8 dk boyunca mikserde yoğrulur. Hamur, kulak memesi kıvamında olmalıdır.

Su, pekmez, yağ, şeker, tuz arkasından unlar ve İnstant maya konularak hamur programında bitinceye kadar çalıştırılır.

Tuz, ilk 5 dk.lık yoğurmanın sonunda 5 dk. bekledikten sonra ilave edilmeli, arkasından hamur elastik ve plastik bir kıvam alana kadar yaklaşık 15-20 dk. boyunca yoğrulmalıdır.

Daha sonra elde 1 dk daha yoğrularak topan şekil verilir. Elastik ve plastik kıvamlı hamur, hafifçe yağlanmış kabartma kabına alınır. Üzeri duş bonesi ile kapatılarak 2 kat olması için beklenir. Ortama uygun olarak bu süre 1-1.5 saat arasından değişmektedir.

İlk kabarmasını tamamlamış olan hamur, kabarma kabından çalışma tezgahına veya silikon mat üzerine alınır.

Tezgah üzerinde veya silikon matta topan hale getirilerek 10 dk kadar dinlendirilir. Uç kısımları göbeğe doğru katlanır ve kat yerleri birleştirilir ya da hamurun kendisini toplaması için bir süre bekletilir. Ek yerleri yukarıya gelecek şekilde hafif unlanmış kabartma kabına konulur, üzerine pamuklu bez örtülerek ikinci kabarmaya bırakılır. Yaklaşık45 dk-1 saat kadar sonra kabarmış olan hamur, kürek yardımıyla pişirme kağıdının üzerine, pürüzsüz yüzey üste gelecek şekilde alınır. Usulüne uygun olarak fotoğraflarda görüldüğü gibi simetrik şekilde bolca çizilir.

İkinci kabarmanın bitmesinden 30-35 dk. önce fırının en alttan bir üst rafına ızgara üzerineekmek taşı konularak ısı 200 Santigrat Dereceye ayarlanır ve fırın önceden ısıtılmış olur.

Hamur fırına verilmeden fırın kapağı açılarak ısınmış olan fırına 15-20 kez su püskürtülür ve fırına gerekli nem sağlanır. Hazırlanmış olan hamur, fırın taşına pişirme kağıdı ile birlikte bırakılır. 200 santigrat derecede 50-60 dk boyunca pişirilir. İlk 5 dk içinde fırının duvarlarına gelecek şekilde su püskürtülür. Son 10 dk içerisinde fırında ekmeğin yönü değiştirilmelidir.

Ekmeğin üzeri yeterince karamelleştiğinde fırından alınır ve altına vurularak kontrol edilir. Hemen üstüne silikon fırça yardımı ile zeytinyağ sürülür ve ızgara üzerinde pamuklu beze sarılarak dinlendirilir.

__________________
all the best.




[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
YeşiL6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 3
inci4396, MalıHulya, YeşiL6
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 06:52