Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Hamur İşleri
Kayıt ol Yardım Kimler Online Bugünki Mesajlar Arama

canlı casino siteleri canlı casino siteleri sagedatasecurity.com casino siteleri takipçi satın al
porno diyarbakır escort bayan antalya escort malatya escort

Tandır Böreği Tarifi

Hamur İşleri kategorisinde açılmış olan Tandır Böreği Tarifi konusu , ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 01.02.2013, 12:27   #1 (permalink)
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Tandır Böreği Tarifi



Malzemelerimiz:
Hamuru için:

1 yemek kaşığı kuru maya
1 su badağı ılık su ya da su+süt karışımı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Alabildiği kadar un
Harcı için:
350-400 gram kıyma
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz,karabiber,pul biber,kuru nane
1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
200 gram tereyağ ya da margarin
2 yemek kaşığı tahin
Üzeri için:
1 adet yumurta
Susam
Tarifi:
İlk olarak hamurumuzu hazırlayalım.
Bunun için; mayayı şekerle birlikta ılık suyun içine koyup 10 dakika kadar bekleyelim.
Daha sonra bu karışımı yoğurma kabımıza alıp,tuz ve azar azar un ekleyerek açılabilecek kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
Diğer tarafta tereyağı ya da margarini eritip ocaktan alalım ve içine 2 kaşık tahini ilave edelim ve kaıştırarak sıcak yağın içinde erimesini sağlayalım.
Hamurumuzu üç eşit parçaya bölüp oklava yardımıyla açalım.
Her bir parçanın içine tahinli karışımdan sürüp rulo yapalım ve daha sonra bu ruloyu kendi etrafında saralım.
Her bir parçayı buz dolabına koyup 20 dakika kadar (yağ donana kadar) bekletelim.
Hamurların hazır olmasını beklerken harcımızı hazırlayalım.
Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda kavuralım.
Daha sonra kıymayı,kıyma biraz kavrulunca tuzu ve baharatları koyup pişirelim.
Ocaktan alıp ince kıyılmış maydanozu ekleyelim.
Bu arada dolapta bekleyen hamurlarımızı birer birer çıkartıp oklava yardımıyla tepsimizin büyüklüğüne göre açalım.
İlk yufkayı yağlanmış tepsiye serip kıymalı harcımızın yarısını koyalım.
İkinci yufkayı bunun üzerine,kalan harcı ikinci yufkanın üzerine ve en üste de üçüncü yufkayı koyalım.
Kare kare kesip üzerine yumurta sürelim ve susam serpelim.
200C de üzeri kızarana kadar (30 dakika civarında) pişirin sonra servis yapabilirsiniz.

Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
yetişkin sohbet chatkamerali.net

Saat: 10:49