Alt 24.06.2017, 05:06 #1 (permalink)


Papatya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üye Numarası: 10451
Kayıt Tarihi: 24.08.2014
İlişki Durumu: Var
Cinsiyet:
Takımı: Galatasaray
Burç: Yay
Mesajlar: 39,782
Konular: 5524
Beğeni Alınan: 16491
Beğeni Edilen: 20723
Rep Gücü: 10
Papatya is a glorious beacon of lightPapatya is a glorious beacon of lightPapatya is a glorious beacon of lightPapatya is a glorious beacon of lightPapatya is a glorious beacon of light

Standart Fit Muffin Nasıl Yapılır?



Fit Muffin Nasıl Yapılır?

muffin, fit muffin, diyet muffin, az kalorili muffin, fit muffin tarifi




Uzm. Dyt. Orçun Kürüm, iftar sofralarınız için hazırladı! İşte az kalorili muffin tarifi...
İftar sonrası veya sahur yaparken tatlı ihtiyacınızı karşılayacak aynı zamanda yüksek lif ve protein içeriği ile sizi tok tutacak bu lezzete sofranızda yer açmaya hazırlanın.

Malzemeler (12 porsiyon)

2 su bardağı haşlanmış nohut (400 gr)
2 adet yumurta
10 adet kudüs hurması
1.5 yemek kaşığı fıstık ezmesi (şekersiz)
1 küçük tüp sıvı vanilya özütü (veya çubuk vanilya veya toz vanilin)
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Hazırlanışı

Hurmaları 10 dakika kadar sıcak suda beklettikten sonra miksere atıp iyice çekelim ve kenara alalım. O sırada haşlanmış nohutları mikserde püre haline getirelim ve ayrı bir kaba alalım. Ardından mikserde hurmaları çekip üzerine nohutları ekleyip iyice karıştırmaya devam edelim.

Güzelce karışan harca kalan tüm malzemeleri de ekleyip ara ara karıştırarak malzemelerin iyice karışmış olmasına dikkat edelim. Püre kıvamına geldikten sonra harcı arzu ettiğiniz kek kalıplarına dökerek önceden 160-180 derecede ısıtılmış fırına verebilirsiniz.

Slikon kalıp varsa keki çıkartmak daha kolay oluyor fakat sert bir kalıp kullanıyorsanız mutlaka yağa buladığınız bir peçete yardımı ile kalıpları hafifçe yağlayınız. Fırında ortalama 20 dakika pişirilmesi gerekiyor fakat en iyisi ara sıra kıvamını kontrol etmek ve kekin içi pişene kadar fırında tutmak. Pişirme sonrası kekler kalıpları ile dışarıda soğumaya bırakılır ve sonrasında kalıplarından çıkartılır. Süslemek isterseniz hindistan cevizi ve keçiboynuzu unu kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.

__________________

Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile CevaplaAlıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
Papatya
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Saat: 01:15

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2018, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
 

Hakkında

"Forum sitemizdeki yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır.Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz."

 

Copyright © 2016

SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.