Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Hamur İşleri
Kayıt ol Yardım Kimler Online Bugünki Mesajlar Arama

canlı casino siteleri canlı casino siteleri sagedatasecurity.com casino siteleri takipçi satın al
porno diyarbakır escort bayan antalya escort malatya escort

Fit Muffin Nasıl Yapılır?

Hamur İşleri kategorisinde açılmış olan Fit Muffin Nasıl Yapılır? konusu , ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 24.06.2017, 05:06   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Fit Muffin Nasıl Yapılır?

Fit Muffin Nasıl Yapılır?

muffin, fit muffin, diyet muffin, az kalorili muffin, fit muffin tarifi




Uzm. Dyt. Orçun Kürüm, iftar sofralarınız için hazırladı! İşte az kalorili muffin tarifi...
İftar sonrası veya sahur yaparken tatlı ihtiyacınızı karşılayacak aynı zamanda yüksek lif ve protein içeriği ile sizi tok tutacak bu lezzete sofranızda yer açmaya hazırlanın.

Malzemeler (12 porsiyon)

2 su bardağı haşlanmış nohut (400 gr)
2 adet yumurta
10 adet kudüs hurması
1.5 yemek kaşığı fıstık ezmesi (şekersiz)
1 küçük tüp sıvı vanilya özütü (veya çubuk vanilya veya toz vanilin)
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Hazırlanışı

Hurmaları 10 dakika kadar sıcak suda beklettikten sonra miksere atıp iyice çekelim ve kenara alalım. O sırada haşlanmış nohutları mikserde püre haline getirelim ve ayrı bir kaba alalım. Ardından mikserde hurmaları çekip üzerine nohutları ekleyip iyice karıştırmaya devam edelim.

Güzelce karışan harca kalan tüm malzemeleri de ekleyip ara ara karıştırarak malzemelerin iyice karışmış olmasına dikkat edelim. Püre kıvamına geldikten sonra harcı arzu ettiğiniz kek kalıplarına dökerek önceden 160-180 derecede ısıtılmış fırına verebilirsiniz.

Slikon kalıp varsa keki çıkartmak daha kolay oluyor fakat sert bir kalıp kullanıyorsanız mutlaka yağa buladığınız bir peçete yardımı ile kalıpları hafifçe yağlayınız. Fırında ortalama 20 dakika pişirilmesi gerekiyor fakat en iyisi ara sıra kıvamını kontrol etmek ve kekin içi pişene kadar fırında tutmak. Pişirme sonrası kekler kalıpları ile dışarıda soğumaya bırakılır ve sonrasında kalıplarından çıkartılır. Süslemek isterseniz hindistan cevizi ve keçiboynuzu unu kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Papatya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
yetişkin sohbet chatkamerali.net

Saat: 12:21