|
Hamur İşleri kategorisinde açılmış olan Otlu Poğaça Tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
06.11.2013, 14:15 | #1 (permalink) |
Root Administrator | Otlu Poğaça Tarifi Otlu Poğaça Tarifi Porsiyon : 8 Hazırlanma : 30 dk Malzemeler - 1 Tutam Dere Otu - 1 Orta boy Havuç - 2 Paket Kabartma Tozu - 125 Gr Margarin - 1 Çay bardağı Sıvı Yağ - 1 Tatlı kaşığı Tuz - 1 Su bardağı Yoğurt - 1 Adet Yumurta - Kararında Un İçi İçin - Kararında Beyaz Peynir Üzeri İçin - 1 Adet Yumurta Sarısı - Kararında Çörek Otu Hazırlanışı Yumurta çırpılır, yoğurt, oda sıcaklığında yumuşamış margarin,sıvı yağ eklenerek karıştırılır. Tuz, kabartma tozları ve aldığı kadar un eklenerek yumuşak bir hamur yapılır. Dere otu ve ince rendelenmiş havuç ekleyip hamuru 30 dakika kadar dinlendiriyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp içerisine beyaz peynir koyarak meki şeklini verip, yağlanmış tepsiye diziyoruz, Üzerine yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |