Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Hamur İşleri (https://www.forumaski.com/hamur-isleri/)
-   -   Pastane Pizzası (https://www.forumaski.com/hamur-isleri/31254-pastane-pizzasi.html)

Aslı 03.05.2013 14:44

Pastane Pizzası
 
Lezzetli atıştırmalıklar hazırlamaya ne dersiniz? Cevabınız evet ise minik pastane pizzası yapılışı için not defterinizi çıkarın ve pastane pizzası tarifini not alın hanımlar. Bu küçük ama tadı nefis mini pizzalara doyamayacaksınız. Özellikle de zorla yemek yedirmeye çalıştığınız çocuklarınız bunları parçaları çok sevecek.

Hamur Malzemeleri:
5 su bardağı un
2 adet yumurta
1 küçük paket yaş maya
3 tane küp şeker
1’er bardak su ve ılık süt
Bir çorba kaşığı margarin
Bir miktar tuz
Üst Malzemeler:
Peynir yeşil biber domates salam sucuk
Ek notlar: Pizzada normal beyaz peynir lor peyniri yada tulum peyniri kullanabilirsiniz. Evde hazırda ne varsa tadı bakımından hangisi hoşunuza gidiyorsa onu tercih edebilirsiniz. Aynı şekilde sucuklu yada salamlı çeşitlerde de yapabilirsiniz. Üst malzemelerde tercih size kalıyor. Şimdi pastane pizzası yapımına geçelim.
Yapılışı:
İlk önce mayamızı hazırlayalım küçük bir kap içinde yaş maya ve 1 kesme şekeri 1 bardak ılık su ile karıştıralım. Ardından sütümüzü az ısıtıp içine kalan 2 küp şekeri ilave edip eritelim.
Hamur yoğurma kabının içine unu döküp ortasını her zaman ki gibi havuz şeklinde açıyoruz. Önceden hazırladığımız köpürmüş maya karışımını şekerli sütü 1 adet yumurtayı (diğer 1 adet üzeri için kullanılacak) tuzu (tuzu kenarlara serpin mayalı karışıma direk serpmeyin) ve margarini ekleyerek kıvamında bir hamur yoğurmaya başlayalım. Yumuşak bir hamur olması ideal olacaktır.
Yoğurma işlemi sonrası 15 dk kadar dinlendirmeye alıyoruz. Bu arada üst malzemeler dilimlenebilir. Fırın ısısı ayarlanır (180 derece).
Tüm bu işlemler sonrası dinlenen hamuru tezgahınız üstünde uzun rulo şeklinde uzatıp eşit miktarlarda parçalara bölüp elinizle yuvarlak şekiller verin. Tıpkı pide veya açmalar gibi yukarıda yer alan resimdeki gibi yapabilirsiniz örneğin.
Son olarak şekil verdiğiniz mini pizza hamuru parçalarının üzerine hafif bastırıp üst malzemelerinizi yerleştirin. Altını hafifçe yağladığınız pişirme tepsinize yerleştirip kalan 1 adet yumurtanın sarısını az miktar su ile çırpıp hamurların kenarlarına sürüp pişiriyoruz.
Afiyet olsun.


Saat: 06:45

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.