Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Hamur İşleri
facebook bağlan


Sebzeli Bohça Böreği Tarifi

Hamur İşleri kategorisinde açılmış olan Sebzeli Bohça Böreği Tarifi konusu , Sebzeli Bohça Böreği Tarifi Malzemeler 5 adet yufka 1’er adet küçük boy havuç ve kabak 1’er adet soğan ve dolmalık biber 2 dal taze soğan 4 adet taze fasulye 8 ...


Like Tree1Beğeni
  • 1 Post By Venüs

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 03.07.2013, 13:36   #1 (permalink)
Gülüşlerim;Acılarımı örtmeye çalışan
Ağır işçilerdir

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Sebzeli Bohça Böreği Tarifi




Sebzeli Bohça Böreği Tarifi


















Malzemeler

5 adet yufka
1’er adet küçük boy havuç ve kabak
1’er adet soğan ve dolmalık biber
2 dal taze soğan
4 adet taze fasulye
8 adet orta boy karides
100 gram soya filizi
1 çorba kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı hintbiberi
Tuz
1 adet pırasa
Yufka harcı için: 2 adet yumurta
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
Sos için: 3 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı süt
1 çay kaşığı pudraşekeri



Sebzeli Bohça Böreği Yapılışı



İç harcı için tüm sebzeleri jülyen doğrayın. Karideslerin kabuklarını soyup yıkadıktan sonra küçük doğrayın. Tereyağı ve zeytinyağını tencerede kızdırın. Doğranmış soğanı ekleyip 1-2 dakika soteleyin. Havuç ve karidesleri ekleyip birkaç dakika daha soteleyin. Kabak, biber, taze fasulye, taze soğan ve soya filizini ilave edip karıştırın. Tuz ve hintbiberini ekleyip tencereyi ocaktan alın. Ilındıktan sonra kaşar peynirini ekleyip karıştırın. Yufkaları düz zemine yayıp, 20 cm çaplı tabakla daireler kesin. Kenarlarından artan kısımlarından 12 cm çaplı tabakla küçük daireler kesin. Yufka harcının hepsini çırparak karıştırın. Büyük yufkaların içine küçük yufkalardan yerleştirip üzerine ayrı bir kasede çırptığınız yufka harcından sürün. Karidesli iç harcı yufkaların içine paylaştırıp bohça şeklinde toplayın. Pırasayı şerit halinde kesin. Kaynar suya atıp buzlu suya çıkartın. Bohçaların ağız kısmını pırasayla bağlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine çırpılmış sostan sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8-10 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Urahara beğendi.
__________________




Venüs isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 3
omerikis, Urahara, Venüs
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 10:34