Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Hamur İşleri
facebook bağlan


Tavada Ispanaklı Kol Böreği Yapılışı

Hamur İşleri kategorisinde açılmış olan Tavada Ispanaklı Kol Böreği Yapılışı konusu , Tavada Ispanaklı Kol Böreği Yapılışı Malzemeler 1 kg ıspanak 1 adet soğan Yarım yemek kaşığı salça Pul biber Karabiber Tuz Sıvı yağ Yapılışı Tavada Ispanaklı Kol Böreği için ilk olarak ...


Like Tree1Beğeni
  • 1 Post By Perii

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 28.07.2013, 17:33   #1 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Tavada Ispanaklı Kol Böreği Yapılışı



Tavada Ispanaklı Kol Böreği Yapılışı


Malzemeler

1 kg ıspanak
1 adet soğan
Yarım yemek kaşığı salça
Pul biber
Karabiber
Tuz
Sıvı yağ

Yapılışı

Tavada Ispanaklı Kol Böreği için ilk olarak geniş bir tava içerisine bir miktar sıvı yağ dökülerek soğan pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra tavadaki soğanların üzerine salçayı ilave ederek kavurmaya devam edilmelidir. Haşlanmış olan ıspanakların suyu süzüldükten sonra ıspanakları da tavaya ilave edilmesi gerekmektedir. Bu noktada isteğe bağlı olarak yarım çay bardağı kadar su ilave edilebilir.

En son olarak da baharatları ve tuzu ilave ettikten sonra karıştırılmalıdır. Bu sayede böreğin iç harcı hazır hale gelmektedir. Daha sonra yufkayı düz bir zemine serdikten sonra üzerinde sıvı yağ gezdirilip fırça ile her tarafına sıvanması gerekmektedir. Önceden hazırlanan iç harcının üçte biriini yufkaların yarısından biraz daha fazla bir alana serpilmesi gereklidir.

Ispanakların bulunduğu bölümden başlayarak yufkanın tamamını sarılması gerekmektedir. Daha sonra geniş bir tavanın içerisi yağlanarak ortası kısımdan başlayarak kıvırarak tavaya yerleştirilmelidir. Diğer iki yufkayı da aynı şekilde sardıktan sonra tava içerisinde aynı şekilde yerleştirilmelidir.

Ocağın küçük kısmında kısık ateşe tavayı koyduktan sonra üzerine bir kapak kapatarak alt kısmının kızarmasını beklenmesi gerekmektedir. Bu işlem kısık ateşte olmasından dolayı biraz zaman alacaktır. Ancak yine de arada bir böreğin kontrol edilmesi daha iyi olacaktır.

Böreğin alt kısmı kızardıktan sonra böreğin üst kısmı yağlanarak bir kapak ya da kenarları düz bir tepsi ile ters çevrilmesi gereklidir. Kapak kapatmadan bu yüzün de kızartılması gerekmektedir. Her iki yüzeyi de kızarmış olan börek artık tavadan alınarak sıcak olarak servis edilebilir.

Rüya Perisi beğendi.
Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 28.07.2013, 17:43   #2 (permalink)
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Tavada Ispanaklı Kol Böreği Yapılışı

Ayy @[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] canım çok çekti biri yapsa da yesek

__________________
Rüya Perisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 28.07.2013, 17:52   #3 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Tavada Ispanaklı Kol Böreği Yapılışı

Alıntı:
Rüya Perisi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ayy @[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] canım çok çekti biri yapsa da yesek
Yiyemeyiz kız çok var iftara daha sana benden once okuyor dogrusu 2 3 dk oncesin

Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 28.07.2013, 17:54   #4 (permalink)
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Tavada Ispanaklı Kol Böreği Yapılışı

Alıntı:
Perii Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yiyemeyiz kız çok var iftara daha sana benden once okuyor dogrusu 2 3 dk oncesin
Kız sen yap ben iftara saklarım.

__________________
Rüya Perisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 3
omerikis, Perii, Rüya Perisi
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 13:27