Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Hamur İşleri
facebook bağlan


Mevlana Böreği Tarifi

Hamur İşleri kategorisinde açılmış olan Mevlana Böreği Tarifi konusu , Mevlana Böreği Tarifi Malzemeler 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı yoğurt 2 çorba kaşığı sirke 1 adet yumurta Bir tutam tuz 1 çay bardağı ılık su Aldığı kadar un ...


Like Tree1Beğeni
  • 1 Post By Perii

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 31.07.2013, 03:46   #1 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Mevlana Böreği Tarifi



Mevlana Böreği Tarifi


Malzemeler

1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı sirke
1 adet yumurta
Bir tutam tuz
1 çay bardağı ılık su
Aldığı kadar un

İçi için

300 gram ıspanak veya pazı
200 gram tulum peyniri
Yarım demet taze soğan
Yarım demet maydanoz
Pulbiber, karabiber



Hamuru İçin

1 çay bardağı sıvıyağ
150 gram eritilmiş tereyağı

Yapılışı

Sıvıyağ, yoğurt, sirke, yumurta, tuz ve ılık suyu derin bir kaseye alın. Unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın. Üzerlerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin. İçi için ıspanak veya pazının saplarını ayırın. Yaprakları yıkayın ve incecik kıyın. Bir tencerede kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. Soğuduktan sonra içine tulum peyniri, ince kıyılmış taze soğan ve maydanoz, pulbiber, karabiber ilave edip karıştırın. Hamurları pasta tabağı büyüklüğünde açın. Her bir hamurun arasına sıvıyağ ile tereyağı karışımından sürüp üst üste koyun. Daha sonra hamurları merdane ile tek bir hamur olacak şekilde açın. Üzerine tekrar sıvıyağ ile tereyağı karışımından sürün. Bohça şeklinde dört ucunu birleştirip katlayın. Bu hamuru kare biçiminde bütün olarak tekrar açın. Dört eşit parçaya bölün. Parçaların her birini yarım cm kalınlığında 20×20 kare biçiminde açın. Kare şeklindeki hamurların ortalarına ıspanaklı veya pazılı harcı paylaştırın. Köşelerinden ortaya doğru bohça yapar gibi katlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra börekleri dörde bölün ve servis yapın.


Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 31.07.2013, 10:38   #2 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Mevlana Böreği Tarifi

Ispanak, pazı... Bu böreklerin içine sadece peynir koysanız olmuyor mu?

__________________
Kaç para, kaç yalan; bedeli nedir yaşamanın?
cortnek isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 31.07.2013, 11:07   #3 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Mevlana Böreği Tarifi

Alıntı:
cortnek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ispanak, pazı... Bu böreklerin içine sadece peynir koysanız olmuyor mu?
Olur ki neden olmasın Ispanaklı daha güzel olurmuş

cortnek beğendi.
Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 3
cortnek, omerikis, Perii
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 05:51