Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Hamur İşleri
facebook bağlan


Fiyonk Börek Tarifi

Hamur İşleri kategorisinde açılmış olan Fiyonk Börek Tarifi konusu , Fiyonk Börek Malzemeler 10 adet milföy hamuru ( buzu hafifçe çözülmüş) 2 yumurta yarım kilo ıspanak ya da pazı ( ince ince doğranmış) 2-3 kuru soğan 1 çay bar. zeytinyağı ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 08.08.2013, 17:55   #1 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Fiyonk Börek Tarifi



Fiyonk Börek


Malzemeler

10 adet milföy hamuru ( buzu hafifçe çözülmüş)

2 yumurta

yarım kilo ıspanak ya da pazı ( ince ince doğranmış)

2-3 kuru soğan

1 çay bar. zeytinyağı

Tuz ve karabiber..

Yapılışı

Bu böreği yapmaya karar verdiğinizde öncelikle milföy hamurunuzu buzluktan çıkarmanız gerekiyor. Yarım saat içinde milföy hamurları işlem yapabileceğimiz kıvama gelir. Bu arada biz böreğimizin iç malzemelerini hazırlayabiliriz. Börek içine ıspanak ya da pazı kullanılması hem çok lezzetli hem de çok sağlıklı bir tercih olacaktır. Tabi isterseniz bu tarifi peynirli,kıymalı ya da başka bir malzeme ile de hazırlayabilirsiniz. Ben şimdi ıspanak ya da pazı ile uygulayabileceğiniz bir börek içi tarifi paylaşıyorum.

Kuru soğanları yemeklik doğruyoruz. Geniş bir kabın içine alıyoruz. Temizlenmiş ıspanaklarımızı ya da pazılarımızı ince ince doğruyoruz ve soğanların bulunduğu kaba koyuyoruz. Tuz,karabiber ve dilerseniz kırmızı pul biber serpiyoruz ve 1 çay bardağı zeytinyağımızı da harcımızın içine katıyoruz. Bu karışımı güzelce karıştırıyoruz. İşte harcımız hazır bile! Evet harcımızı pişirmiyoruz ya da kavurmuyoruz

Şimdi gelelim milföylerimize fiyonk şeklini vermeye..

Öncelikle tezgahımıza biraz un serpiyoruz ve milföylerden ilkini alıyoruz.Üzerine de biraz un serpilmiş olan milföylerimizi enine ve boyuna biraz açıyoruz. Ve en sonunda milföyümüzün çok da uzun olmayan dikdörtgen haline gelmesini sağlıyoruz. Bu açtığımız hamuru bir kenara koyup ikinci hamurumuzu da aynı şekilde açıyoruz.

Ve şimdi sıra harcımızda..

Hamur üzerine harcımızı 2 ayrı parça halinde yerleştiriyoruz. Ve daha önce açtığmıız hamurumuzu da harcımızın üzerine kapatıyoruz. İki hamurun kenarlarını ve iki harcın ortasını parmağımızla hafifçe bastırıyoruz ki; bu bastırdığımız yerler fiyonkların kenarları olacaklar.

Tırtıklı ya da düz hamur ruletleriyle hamurumuzu ortadan ikiye kesiyoruz.Kenarlarının düz olmasına özen gösteriyoruz. Düzeltme esnasında çıkan parçaları de hafifçe açıp onları da eni 1,5 cm.kadar olacak şekilde 4-5 cm.lik şerit yapıyoruz. Bu şerit fiyonkun boğum kısmı olacak. Ruletle ikiye ayrılmış olan hamurumuzun bir parçasını tam ortadan fiyonk olacak şekilde hafifçe büzdürüyoruz ve hazırladığımız şeritin uçlarını suyla hafifçe ıslatarak fiyonkumuzu hazırlıyoruz. Diğer parçayı ve tüm hamurlarımızı da aynı şekilde hazırladıktan sonra üzerine çırpmış yumurtalarımızı sürüyoruz. İsteğe göre susam,çörek otu ya da haşhaş tohumu serperek fırına veriyoruz. Afiyet olsun:-)





Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
Perii
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 01:38