Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Hamur İşleri
facebook bağlan


Patlıcanlı Tavuklu Börek

Hamur İşleri kategorisinde açılmış olan Patlıcanlı Tavuklu Börek konusu , Patlıcanlı Tavuklu Börek Malzemeler Hamuru İçin 8 adet milföy hamuru üzerine sürmek için yumurta sarısı 4 adet patlıcan Patlıcanları kızartmak İçin: sıvıyağ Harcı İçin 2 yemek kaşığı margarin 2 adet ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 14.09.2013, 22:33   #1 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Patlıcanlı Tavuklu Börek



Patlıcanlı Tavuklu Börek

Malzemeler
Hamuru İçin


8 adet milföy hamuru
üzerine sürmek için yumurta sarısı
4 adet patlıcan

Patlıcanları kızartmak İçin:
sıvıyağ

Harcı İçin
2 yemek kaşığı margarin
2 adet piliç kalça
3 adet çarliston biber
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı köri
½ kutu Sana Kase tahinli peynirli sandviç sürme
tuz ve karabiber

üzeri İçin::
2 adet domates
2 adet çarliston biber
8 adet kürdan

Yapılışı

Patlıcanları alacalı soyup boyuna 16 adet dilimledikten sonra kızgın yağda kızartın. Piliç kalçaları küp küp doğrayın. Çarliston biberleri ve sarımsakları ayıklayıp ayrı ayrı kıyın. Üzeri için domates ve çarlistonları ayıklayıp 8 er adet domates ve çarliston biber dilimi hazırlayın.

Yayvan bir tencerede margarini kızdırıp içine köri ilave edip körinin kokusu çıkana kadar kavurun. Daha sonra içine şerit doğradığınız piliç kalçaları ilave edip piliç etleri renk alıncaya kadar kavurun. Piliçler renk aldıktan sonra içine kıyılmış çarliston biberleri, sarımsakları ve tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. En son olarak içine Sana Kase tahinli peynirli sandviç sürmeyi ilave edip karıştırın. Harcı soğuması için yayvan bir tabağa alın.

Milföy hamurlarını buzluktan çıkarıp oda sıcaklığında 5 dakika bekletin. Milföy hamurunun üzerine + şeklinde 2 dilim kızarmış patlıcan yerleştirin. Patlıcanların ortasına tahinli tavuklu harçtan koyup patlıcan dilimlerini sıkıca bohça yapar gibi kapatın. En dıştaki milföy hamurunu çapraz köşelerini güzelce birbirinin üzerine kapatıp bastırın. İyice kapatmazsanız pişerken hamur kopup açılır. Hamurun kenarları açık olduğu için patlıcanlar kenarlarından gözükür. En son olarak üzerlerine 1 adet çarliston dilimi ve 1 adet domates dilimi koyup kürdan batırın.

Patlıcanlı-tahinli-tavuklu börekleri fırın tepsisine dizip üzerlerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün. Börekleri önceden 200 derece de ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun:-)


Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
Perii
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 12:40