Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Hamur İşleri
facebook bağlan


Ev Yapımı Açma Börek Tarifi

Hamur İşleri kategorisinde açılmış olan Ev Yapımı Açma Börek Tarifi konusu , Ev Yapımı Açma Börek Tarifi açma börek tatifi, açma börek yapılışı , tel börek tarifi Resimli Ev Yapımı Açma Börek Tarifi HAMUR MALZEMELERİ 4 su bardağı un 1 çay bardağı ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 10.10.2013, 11:37   #1 (permalink)
Root Administrator

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Ev Yapımı Açma Börek Tarifi



Ev Yapımı Açma Börek Tarifi
açma börek tatifi, açma börek yapılışı, tel börek tarifi


Resimli Ev Yapımı Açma Börek Tarifi


HAMUR MALZEMELERİ


4 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 çay bardağından bir parmak eksik ılık su
1 tatlı kaşığı tuz


ARASINA SÜRMEK İÇİN
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı sıvıyağ


İÇ MALZEMESİ
2 adet haşlanmış,ezilmiş patates
1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
biraz maydanoz
karabiber,pulbiber





YAPILIŞI




Hamur malzemeleriyle çok yumuşak olmayan bir hamur hazırlayın.dört bezeye ayırıp,her bezeyi açabildiğiniz incelikte açın.


Bir yufkanın üzerine 4-5 kaşık yağ gezdirin ve her yerine yayın.Ben üç beze yapın,yufkalar büyük olduğu için 5 yemek kaşığı yağ gezdirin.


Daha sonra ince delikli bir eleğin içine 1 yemek kaşığı un koyup,yufkanın üzerine,her tarafına eşit olacak şekilde eleyin.


İki kenar kısmını karşılıklı gelecek şekilde hafifçe katlayı ki çıkıntı olmasın.


Hazırladığınız içten yufkanın bir kenarına koyun ve 3-4 parmak kalınlığında katlayarak rulo yapın.


Önce ortadan ikiye bölün.Sonra her parçayı dörde bölün.Yani her yufkadan 8 adet börek çıkacak.yağlanmamış tepsiye yerleştirin.


Üzerlerine artan yağdan bir fırça yardımıyla sürün.200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Dilerseniz yufkaları açtıkdan sonra resimde görüldüğü gibi rulo halinde sararak tepsiye dizebilirsiniz..


Afiyet Olsun

__________________
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL][Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Jaqen isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 2
Laura, Papatya
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 16:48