Hamur Kızartması Hamur Kızartması [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] MALZEMELER: 1 su bardağı yoğurt 1 paket kabartma tozu 1 silme tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un Kızartmak için; sıvı yağ HAZIRLANIŞI: Tüm malzemeyi karıştırıp, azar azar un ekleyerek toparlanan, ele yapışmayan bir hamur elde edin. **Üzerine nemli bez örtüp 15 dakika dinlendirin. Sonra un serptiğiniz tezgah üzerinde hamurunuzu merdane ile 1 cm kalınlığında açın. İster kalıp ile ister bıçakla keserek küçük parçalar hazırlayın. Tavanıza 1 parmak kalınlığında sıvı yağ koyup, çok fazla olmamak üzere kızdırın. Hamurlarınızın iki tarafını kızgın yağda yakmadan pişirin. Yağınızın sıcaklığını arada ocak ısısını azaltarak kontrol edin. Çok kızgın yağda hamurlarınız kabaramadan yanabilirler. Buna dikkat ederseniz puf puf kabaran nefis hamurlarınız olur. |
Saat: 01:47 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.