Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Hamur İşleri
facebook bağlan


Kurutulmuş Domatesli Ve Peynirli Ekmek

Hamur İşleri kategorisinde açılmış olan Kurutulmuş Domatesli Ve Peynirli Ekmek konusu , Kurutulmuş Domatesli Ve Peynirli Ekmek Malzemeler: * 2 su bardağı ılık süt * 2 çay kaşığı tuz * 2 yemek kaşığı bal * 50 gram toz maya veya 42 gr’lık ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 24.11.2013, 18:36   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kurutulmuş Domatesli Ve Peynirli Ekmek



Kurutulmuş Domatesli Ve Peynirli Ekmek





Malzemeler:
* 2 su bardağı ılık süt
* 2 çay kaşığı tuz
* 2 yemek kaşığı bal
* 50 gram toz maya veya 42 gr’lık yaş maya
* 75 gram tereyağı
* 5 su bardağı un (hepsi birden eklenmeyecek)

İç Malzemesi :
* 3 yemek kaşığı tereyağı
* 200 gram beyaz peynir
* 1 yemek kaşığı kekik
* Kurutulmuş domates


Hazırlanması:
* Kurutulmuş domatesi bir gece önceden birkaç diş sarımsak ile zeytinyağında bekletin. Ertesi sabah sarımsağı çıkarıp yağı süzün.
* Toz maya kullanıyorsanız, mayayı derin bir kabın içine ufalayın ve üzerine sütü dökün. Maya eriyene kadar karıştırın. Yaş maya kullanıyorsanız mayayı sütün içine koyup elinizle hafif ezerek karıştırın.
* Tereyağı, tuz, bal ve unun çoğunu ekleyin. Önce tahta bir kaşık yardımıyla, daha sonra yoğurarak hamuru esnek hale getirin. (Benim önceki mayalamalarımda tüm malzemeyi mayanın üzerine dökünce iyi sonuç alamıyordum. Bu sefer 3 bardak unu tuzla karıştırıdım. ortasını açıp mayayı döktüm. Hamuru yoğururken balı yavaş yavaş ekledim. Sonra da kıvama gelene kadar un kattım.)
* Hamuru bez altında 45 dakika mayalanmaya bırakın.
* Fırını 190 C’ye getirin. Unlanmış tahtanın üzerinde hamuru yoğurun ve iki parçaya bölün. Her bir parçayı elinizle veya merdaneyle 1 cm kalınlığında açın. Açtığınız hamurların üzerine bıçakla tereyağı sürün.
* Ufalanmış peynir ve marine edilmiş domatesleri döküp üzerlerine kekik serpin (ben iç malzemeyi kapta karıştırıp sürdüm).
* Hamuru rulo yapın (biraz boyunun uzaması için elinizle kenarlara doğru çekebilirsiniz). İsterseniz birkaç kere çevirin veya çevirmeden simit şekli verip iki ucunu birleştirin.
* Isınmış fırını kapatın. İki simiti yağlı kağıt serili tepsiye koyun. Üzerlerine yumurta sarısı (asıl tarifte su diyordu) sürün. Tepsiyi kapalı fırında veya sıcak bir yerde 20 dakika mayalandırın.
* Fırını tepsi içinde iken 190 C’ye getirin. Üzerleri iyice kızarana kadar pişirin.
* Daha sonra ızgara telinde, üzerlerine bir bez örterek soğutun.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 1
Jade
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 02:50