|
Hamur İşleri kategorisinde açılmış olan Sütlü Ekmek konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
24.11.2013, 18:47 | #1 (permalink) |
| Sütlü Ekmek Sütlü Ekmek Malzemeler: * 3/4 su bardağı süt * 1/4 su bardağı su * 2 tatlı kaşığı toz şeker * 1,5 yemek kaşığı tereyağı * 3 + 1/4 su bardağı ekmek unu (ben beyaz + kepekli un kullandım) * 1,5 tatlı kaşığı tuz * Yarım tatlı kaşığı instant maya Hazırlanması: * Makineye sütü ve suyu koyun. Unu sıvıların üzerini tamamen kaplayacak şekilde serpin. * Tuz, şeker ve tereyağını kabın farklı köşelerine koyun. * Unun ortasını hafifçe açarak (ancak suya ulaşmayacak şekilde) mayayı ortaya dökün. * Normal ekmek pişirme konumu (1.ayar), medium crust, 1.5 lb ağırlığını seçin. * Yaklaşık 3 saat sonra (2:53 dak) kabıyla beraber ekmeği makineden alın. * Biraz soğuduktan sonra kabından çıkartın (soğumadan keserseniz ekmeğiniz ufalanabilir).
__________________ |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |