|
Hamur İşleri kategorisinde açılmış olan Çift Çekirdekli Ekmekler konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
24.11.2013, 18:48 | #1 (permalink) |
| Çift Çekirdekli Ekmekler Çift Çekirdekli Ekmekler Malzemeler: * 1 + 1/3 (üçte bir) bardak su * 4 + 1/2 (yarım) bardak un * 2 yemek kaşığı tereyağı * 1 çay kaşığı toz instant maya * 2 yemek kaşığı iç kabak çekirdeği * 1 + 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz * 1 yemek kaşığı toz şeker * 2 yemek kaşığı iç ay çekirdeği Hazırlanması: * Makineye suyu koyun. Unu sıvıların üzerini tamamen kaplayacak şekilde serpin. * Tuz, şeker ve tereyağını kabın farklı köşelerine koyun. * Unun ortasını hafifçe açarak (ancak suya ulaşmayacak şekilde) mayayı ortaya dökün. * Normal ekmek pişirme konumu (1. ayar), medium crust, 1.5 lb ağırlığını seçin. * İlk bip sesinde (yaklaşık yarım saat sonra) çekirdekleri ilave edin. * Yaklaşık 3 saat sonra kabıyla beraber ekmeği makineden alın. * Biraz soğuduktan sonra kabından çıkartın (soğumadan keserseniz ekmeğiniz ufalanabilir).
__________________ |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |