Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Hamur İşleri
Kayıt ol Yardım Kimler Online Bugünki Mesajlar Arama

canlı casino siteleri canlı casino siteleri sagedatasecurity.com casino siteleri takipçi satın al
porno diyarbakır escort bayan antalya escort malatya escort

Közlenmiş Kestaneli Ekmek

Hamur İşleri kategorisinde açılmış olan Közlenmiş Kestaneli Ekmek konusu , ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 24.11.2013, 18:50   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Közlenmiş Kestaneli Ekmek

Közlenmiş Kestaneli Ekmek




Malzemeler:
* 15 adet kestane
* 4,5-5 su bardağı ekmek unu
* 3/4 su bardağı ılık süt
* 3/4 su bardağı ılık su
* 1/4 su bardağı bal
* 1 yemek kaşığı instant maya
* 1/4 tatlı kaşığı taze muskat rendesi
* 2 tatlı kaşığı tuz
* 1/2 su bardağı kestane unu
* 1/2 su bardağı (yaklaşık 125 gr) tuzsuz tereyağı (normal tereyağı kullanacaksanız 2 tatlı kaşığı tuzu eklemeyin)
* 3 adet yumurta


Hazırlanması:
* Fırını 200 C’ye (400 F) ayarlayın.
* Kestanelerin düz yüzlerine bıçakla “X” şekli çizip fırın tepsisine alın.
* Fırında 15-20 dakika pişirin. Soğuyunca soyup irice doğrayın.
* Geniş bir kapta mikserle maya, muskat, tuz, kestane unu ve 2 su bardağı normal unu karıştırın (eğer kitchen aid mikser kullanıyorsanız, mikserin düz başlığını kullanın).
* Küçük bir kapta su, süt, bal ve tereyağını karıştırıp hafifçe ısıtın. Isınınca tereyağını eritmek için karıştırıp altını kapatın ve ılınmasını sağlayın.
* Sıvı karışımını kuru karışıma ekleyip 1 dakika kadar çırpın.
* Yumurtaları ve doğranmış kestaneleri ekleyin.
* Kalan unu yumuşak bir hamur elde edene kadar azar azar (yarımşar su bardağı) ilave edin. (Elle yoğuruyorsanız bu aşamada tahta spatula kullanabilirsiniz.)
* Hamuru hafifçe unlanmış bir zemine alıp (gerekirse yapışmasını engellemek için arada 1 yemek kaşığı un ekleyerek) 3 dakika kadar yoğurun.
* Hamuru yağlanmış derin bir kaba alın, diğer yüzünün de yağlanması için bir kez ters çevirin ve üzerini streçle kapatın.
* Bu halde oda sıcaklığında 1,5-2 saat bekletin.
* Hamuru tezgaha alıp 2 eşit parçaya bölün. Her birine top şekli verip yağlanmış tepsiye yerleştirin (birbirlerinden en az 10 cm uzaklıkta olsunlar).
* Üzerlerine bıçakla 1 cm derinliğinde “X” şekli çizin.
* Streçle üzerini hafifçe kaplayın ve oda sıcaklığında 45 dakika bekletin.
* Pişirmeden 20 dakika önce fırını 180 C’ye (350 F) ayarlayın.
* Fırının orta gözünde 35-40 dakika (üzeri iyice kızarıp, parmağınızla vurduğunuzda tok bir ses gelene kadar) pişirin.
* Pişince fırın teline alıp tamamen soğumasını sağlayın.

__________________



Jade isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
yetişkin sohbet chatkamerali.net

Saat: 01:23