Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Bayanların Dünyası > Yemek Tarifleri > Hamur İşleri
facebook bağlan


Kruvasan tarifi

Hamur İşleri kategorisinde açılmış olan Kruvasan tarifi konusu , Kruvasan tarifi Malzemeler: . Yarım kg un . Yarım paket yaş maya . 50 gr margarin . 2 çay kaşığı tuz . 2 tatlı kaşığı toz şeker . 1 su ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 23.12.2013, 19:01   #1 (permalink)
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kruvasan tarifi



Kruvasan tarifi



Malzemeler:

. Yarım kg un
. Yarım paket yaş maya
. 50 gr margarin
. 2 çay kaşığı tuz
. 2 tatlı kaşığı toz şeker
. 1 su bardağı ılık süt
. 2 adet yumurta
. 1 adet yumurtanın sarısı (kuvasanın üzerine sürmek için)
. Yarım paket margarin (hamurumuzun arasına sürmek için)

Hamur Mayalama İşlemi:

Sütümüzü ısıtarak işe başlıyoruz. Kaynatmadan az miktarda ılık hale getirmek yeterli olacaktır. Daha sonra sütü ısıtmış olduğumuz kabın içerisine ufalamış olduğumuz mayamızı ve toz şekeri de ilave ederek güzelce eriyene kadar karıştırıyoruz.
Ardından unun tamamını geniş bir kabın içerisine ilave ediyoruz. Ortası çukur olacak oranda açıyoruz ve hazırlamış olduğumuz mayamızı da ekledikten sonra 10 dakika kadar mayalanması için bekliyoruz.

Bu şekilde ön mayalanma işlemi tamamlandığında tüm hamur malzememizi yoğurma kabımıza ilave ederek yoğuruyoruz ve kabımıza yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.

Daha sonra kabımızın üzerini streç film ile kaplıyoruz ve mayalanması için yarım saat kadar dinlendiriyoruz. (bulunduğu ortam sıcak ise daha hızlı kabaracaktır)
Hamurun mayalanma işlemi bittiğinde hamurun boyutları iki katına çıkacaktır.

Kuruvasan Tarifi

Mayalama işlemi tamamlandıktan sonra hamurumuzu az miktarda unlanmış tezgahımıza alıyoruz ve yaklaşık olarak 1.5 cm kalınlığında dikdörtgen olacak şekilde açıyoruz.
Dikdörtgen şekilde açmış olduğumuz hamurumuzun yüzeyini üç parça şekilde düşünerek sağ ve sol taraflara 50 gr kadar margarinimizi elimiz ile sürerek bu parçaları birleştiriyoruz.
Bu işlemin ardından hamurumuzu sığacak bir kaba alıyoruz ve üzerinide streç film ile kaplayarak dolabımızda yaklaşık olarak 10 dakika kadar bekletiyoruz ve dinlendiriyoruz.
Aynı şeklildeki işlemi 2 kez daha tekrarlıyoruz (hamurumuzu açma, katlama ve dolapta dinlendirme işlemlerimizi)
Bu işlemlerimizi 2 kere daha tekrarladıktan sonra hamurumuzu son kez unlanmış olan tezgahımıza alıyoruz ve yarım cm kalınlığında dikdörtgen şekilde açıyoruz.
Ardındna yaklaşık 25 – 30 cm boyunda ve taban kenarları en az 10 cm kalınlığında olan üçgenler şeklinde hamurumuzu kesiyoruz ve geniş kenarından başlayarak hamurumuzu yuvarlayınız.
Daha sonra hamurumuzu yağlı kağıt serilmiş olan fırınımıza 5 cm aralıklarla yerleştiriyoruz ve yaklaşık olarak 10 dakika kadar burada dinlendirdikten sonra üzerlerine önceden ayırdığımız 1 ad yumurtanın sarısını sürüyoruz ve önceden 200 derecede ısıtmış olduğumuz fırınımızda yaklaşık olarak 15 dakika kadar pişiriyoruz.

Perii isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Alt 23.12.2013, 19:18   #2 (permalink)
Bjk Polat Doruk Bjk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kruvasan tarifi

Kuru hasan

Reklamı vardı bunun o geliyor aklıma

Asi Ruh isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


(Tümünü Görüntüle Konuyu Görüntüleyen Üyeler: 3
Asi Ruh, FeCr, Perii
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.

Saat: 06:50