|
Hamur İşleri kategorisinde açılmış olan Elmali Poğaça konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
02.03.2014, 22:04 | #1 (permalink) |
| Elmali Poğaça Elmali Poğaça Malzemeler 2 çorba kaşığı yoğurt 1 paket margarin 2 çorba kaşığı şeker 1 paket kabartma tozu aldığınca un İÇİ:3 elma rendesi 4 çorba kaşığı şeker tarçın Tarif Önce rendelenmiş elmaları tarçın ve şekerle birlikte bir tencereye koyun. Elmalar suyunu salana kadar hafif ateşte pişirin. Hamuru için tüm malzemeyi karıştırın ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Bu poğaçayı yaparken dikkat edilmesi gereken noktahamurda kullanılan margarinin oda sıcaklığında olması asla ocakta eritilmiş değil. Daha sonra iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açın ve içine elmalı harçtan koyup rulo haline getirin. Yağlanmış tepsiye dizin. Sıkışık olmasın çünkü çok kabarıyorlar. Soğuk fırına verip 180 dereceye getirin ve pembeleşene kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
__________________ |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |