Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Hayvanlar Alemi (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/)
-   -   Evde Köpek Beslemek (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/115964-evde-kopek-beslemek.html)

EbruLi 20.06.2014 18:47

Evde Köpek Beslemek
 
Evde Köpek Beslemek
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Yürümeyi, koşmayı, hareket etmeyi sevmeyen, bencil, üşengeç ve temizlik anlayışı gelişmemiş insanlara göre değildir köpek sahibi olmak... Böylesi hımbılların haddine de değildir "evde köpek beslemek" konusunda ahkam kesmek... Adama sorarlar çünkü... Kaçta yatmış olursan ol; ister fırtınalar kopsun dışarıda, ister kar buz, yağmur çamur... Sabahın 5 inde yavru bir köpek için kalkıp, onun egzersiz ve tuvalet ihtiyaçlarını karşılayacak özverin var mı?
***
şten çıktıktan sonra, koşa koşa eve gitmeye hevesin, küçücük bir cana ayıracak zamanın; sabrın var mı? Yoksa, kokuşmuş bir cafenin ortalık bir masasında sadece piyasa ve dedikodu yapmak için bir araya gelmiş; dostluktan ve samimiyetten uzak, sığ ve tükenmiş insanlardan mı olmak genelde tercihin?
***
Tv karşısında yan gelip yatmak dururken mesela, işin olur mu temizlikle? Misafirden misafire mi açılır evde süpürge? Temizlikçi kadınlara güvenip bekar evine çıkan, evlenen ya da çocuk sahibi olanlardan mısın?
***
Hiçbir karşılık beklemeden, koşulsuz ve menfaatsiz sevildiğin & sevdiğin kim/ler var etrafında? Samimiyet başlığı altında, menfi hesaplarla samimiyetsizce mi yaşarsın dostluklarını, arkadaşlıklarını? Hayatı boyunca sana sevgiden başka birşey veremeyecek olan bir köpeğe maddi manevi yağdırabilir misin emeklerini? Koccaman bir yer ayırabilir misin ona; kalbinde ve hayatında? Yoksa kıytırık ve geçici bir heves, bir değişiklik arayışı, arkadaşının kolunda görüp özendiğin tüylü bir çanta misali süs takıntısı mı içindeki? Bir köpeğe laf geçirebilir misin peki? Tepene çıkarmak, şımartmak değildir bir köpeği sevmek... Onu seviyorsan; onu gerçekten seviyorsan önce eğitirsin... Eğitirsin ki, yaşam alanlarını işgal ettiğimiz bu acımasız düzenin bencil insanları içinde esir hayatı kolaylaşsın.. Eğitirsin ki, kendine ait olmayan eşyalara dokunmaması gerektiğini öğrensin, ev içinde sadece senin çizdiğin sınırlar içinde sana eşlik etsin... Çünkü yuttuğu bir çorabın, mutfaktan aşırdığı soğanların öldürücü olabileceğini o bilemez; böyle kazaları onun adına ancak sen önleyebilirsin... Koyulan kurallar, zaten doğduğu günden itibaren esir hayatı yaşayacak olan bir köpeğin uyumu ve güvenliği içindir. Bu; özgürlüğünü kısıtlamak değildir... Ki ne yazık; o zaten elde var bir .

Renksiz 20.06.2014 18:48

Cevap: Evde Köpek Beslemek
 
Evde kedi beslenmeli, köpek değil.

EbruLi 20.06.2014 18:57

Cevap: Evde Köpek Beslemek
 
Alıntı:

Renksiz Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 570669)
Evde kedi beslenmeli, köpek değil.

ya bı hayvanla ılgılenınde hangısı oldugu sızın kısısel tercıhınız :gulumse:

Renksiz 20.06.2014 19:02

Cevap: Evde Köpek Beslemek
 
Alıntı:

Ninova Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 570675)


ya bı hayvanla ılgılenınde hangısı oldugu sızın kısısel tercıhınız :gulumse:

Elimde olsa hepsini beslemek isterdim kırmızı24

EbruLi 20.06.2014 19:05

Cevap: Evde Köpek Beslemek
 
Alıntı:

Renksiz Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 570682)
Elimde olsa hepsini beslemek isterdim kırmızı24

ne guzel bende oyle ne zaman acık havada yemek yıyor olsam ya kedı yada kopek dostlarım ugrar yanıma sankı rızkları bendedır o anda bende ac susuz bırakmam keske butun ınsanlar sevse hayvanları.hayvanlara merhamet etmeyen ınsanlarıda sevemez kı.:)


Saat: 10:24

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.