Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Hayvanlar Alemi (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/)
-   -   Rodentlerin Özellikleri (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/116336-rodentlerin-ozellikleri.html)

EbruLi 23.06.2014 19:07

Rodentlerin Özellikleri
 
Rodentlerin Özellikleri

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

6 Fare 90 günde 60 fare sayısına ulaşır!
Fare yemi kullanan kişilerin en fazla şikayet ettikleri husus 'yem yeniyor, istasyonda yem kalmıyor ama hala fare görebiliyoruz, yem zehirli değil galiba' şeklinde oluyor. Oysaki önemli olan bir farenin yada sıçanın ölecek dozda yem yemesidir. Bu nedenle istasyon sayısı ve istasyonlara yerleştirilecek yem miktarı fare popülasyonu ile doğru orantılı bir şekilde yerleştirilmelidir. Eğer yem tüketildiği halde fare görülüyor ise istasyon sayısı ve içerisine konacak yem miktarı artırılmalıdır.
Rodent mücadelesinde gözlem yaparken hangi tip sıçan yada fare ile mücadele edeceğimizin en önemli ayıracı dışkı dır.
Bu neden ile etrafta bulunan dışkılar dikkatlice incelendikten sonra etkili bir mücadele yapılabilir. Yeni yapılmış bir dışkı parlak ve yumuşak olur. Aynı bölgeden tekrar geçeceği düşünülerek mücadele bu bölgede yoğunlaştırılır. Bu sayede o bölgeden geçen kemirgenin ne tip bir kemirgen olduğunu anlayabilir ve ona uygun yem ve istasyon kullanabiliriz.
Dışkının şekline göre mücadelede hangi tip istasyon ve yem kullanılacağına karar verilir.
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
RODENTLERİN DUYULARI
Rodentlerin görme duyuları zayıftır. Ancak görme duyularının zayıf olması nedeni ile diğer duyuları gelişmiştir.
En önemli duyuları DOKUNMA DUYUSUDUR. İnsanların el ile temas etmesi gibi değil tüy ve kılları ile dokunup hissederler. (Körlerin ellerindeki sopalar ile hissetmesi gibi)
Saniyede 12 hareketi titreşim kanalıyla bıyıkları ile algılayabiliyor ve hafızalarına alabiliyorlar. Karmaşık labirent şeklinde, etrafta farklı eşyaların bulunduğu bir odadan 2 defa geçtikten sonra göremedikleri halde bütün eşyaları ve yerlerini hafızalarına alabilirler. Ortamdaki değişiklikleri hemen fark ederek kuşku duymaya başlarlar.
İşitme duyuları çok gelişmiş olmasına rağmen çok kullanamazlar. Bunun nedeni sesi duyabilmelerine rağmen nereden geldiğini algılayamamalarından kaynaklanmaktadır.
Koku duyusu çok iyi ve gelişmiştir. Milyonda bir (1/1.000.000 ) koku duyusuna hassasiyet gösterirler.
Tat alma duyusu çok gelişmiştir. Beşmilyonda bir (1/5.000.000 ) tat alma duyusuna hassasiyet gösterirler. Neyi yiyeceklerini çok iyi seçerler. Önce yaşama payı ihtiyaçları için yemleri yerler, daha sonra tokluk hissi için yerler.
Farelerin duyuları bu denli gelişmiş olduğu için Rodent mücadelesinde kullanılacak yemin Kalitesi ve Lezzetinin ne kadar önemli olduğu tekrar anlaşılmış olur.
İstasyonlarda hareket olup, dışkı görülüp, yem tüketildikten sonra ileriki zamanlarda hareket gözlenmiyorsa fare yemden ve istasyondan hastalandığını düşünür. İstasyonun yeri değiştirilmelidir.


Saat: 10:50

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.