|
Hayvanlar Alemi kategorisinde açılmış olan Silajlık yemin seçimi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
24.06.2014, 18:00 | #1 (permalink) |
| Silajlık yemin seçimi Silajlık yemin seçimi Türkiye’de büyükbaş ve küçükbaş hayvanların ana yem kaynağını doğal meralar, tarla bitkileri, üretim artıkları ve tarlada yetiştiriciliği yapılan fiğ, yonca ve korunga gibi yem bitkileri oluşturmaktadır. Hayvanlardan yüksek verim elde edebilmek için de iyi bakım ve beslenmesinin sağlanması gerekir. Peki bilinçli hayvancılık yapılan işletmelerde, hayvanların beslenmesinde verimliliği artıran silo yeminin seçiminde neler kullanılabilir bir bakalım. Hemen tüm bitkilerden silaj yapımı mümkündür. Fakat burada asıl olan su içeriği açısından zengin yemin oksijensiz ortamda saklanarak süt asidi bakterileri tarafından fermantasyona uğratılmasıdır. Silaj yapımında kullanılacak materyal olarak oldukça zengin bitki kaynakları vardır. Bunlar; mısır, sorgum, fiğ, arpa, yulaf, buğday, çavdar ve mera bitkileri ile birçok sanayi yan ürünleridir. Yeşil yem üretiminin olmadığı dönemlerde, yeşil yem özelliğinde sindirimi kolay ve besin değeri yüksek kaba yem ihtiyacını karşılaya silajın yararlarından da bahsedelim. Hazırlanan silaj eğer hava almadan korunursa 1-5 yıl bozulmadan kalır. Silaj yapmak için seçilen bitkilerin hasat zamanı erken yapıldığından diğer ürünlerin ekimi için uygun zaman kalır. Besin öğeleri daha iyi korunur ve daha az besin maddesi kaybı olur. Silaj ile yıl içerisinde yeşil yem tüketiminde süreklilik sağlanır. Depolama ve depo bakım masrafları azalır.
__________________ Kadının gücünü Hafife Alma. Her Yol Sana Çıkar Galatasaray ! |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |