Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Hayvanlar Alemi (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/)
-   -   Kedilerde kusma nedenleri,Kediler Neden Kusar (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/151873-kedilerde-kusma-nedenleri-kediler-neden-kusar.html)

YeşiL6 27.04.2015 16:39

Kedilerde kusma nedenleri,Kediler Neden Kusar
 
Kedilerde kusma nedenleri,Kediler Neden Kusar

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Kediler oldukça kolay kusabilen canlılar arasındadır. Kusma özellikle kediler de yemek yedikten sonra öğürme şeklinde meydana gelir. Mide kasılmaları, stres, huzursuzluk şekliyle kendini gösterir. Fakat sokak kedilerin de bu durum genellikle zehirlenme şeklinde görülür. Sokak kedilerinin çok sık yaşadığı bu durum midelerin de kasılmaya neden olur. Kediler kendilerini temizlerken de tüy yutup kusarlar. Kedilerin yutmuş olduğu tüy yumaklarını daha kolay çıkarabilmeleri için özel mamalar üretilmektedir.

Kedileri yiyecek ve içeceklerden, tüy yutmaktan, sindirim bve bağırsak bozulmalarından, metabolik ve hormonal rahatsızlıklardan kusma kaynaklanabilir. Akut kusma da kediler midelerin de olmaması gereken tüy ve kurtları kusarlar. Salyalarının akmasıyla başlar ve kusmayla son bulur. Aralıklı kusmalarda yiyecek alerjisi, ülser ve tümör gibi ciddi hastalıklar dan kaynaklanabilir. Kediler de kan kusma durumu ciddi enfeksiyonların habercisi olabilir. Kediler de ciddi hastalıkların habercisi olan kusmalar gözlendiğin de mutlaka hekime başvurulmalıdır.


Saat: 02:21

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.