Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Hayvanlar Alemi (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/)
-   -   Dişi Kedi Nasıl Anlaşılır? (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/159051-disi-kedi-nasil-anlasilir.html)

DeRDeST 06.07.2015 00:29

Dişi Kedi Nasıl Anlaşılır?
 
Dişi Kedi Nasıl Anlaşılır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Yavru kedilerin cinsiyetini belirlemek, özellikle 2 aydan daha küçük kediler için zor olabilir. Bunun nedeni, kedilerin genital organlarının 2 aydan sonra belirginleşmesinden kaynaklanır. Bu dönemden önce yavru kedilerin erkek mi dişi mi olduğunu anlamak aslında çok da zor değildir. Kedilerin genital organ yapıları incelenerek, kolayca cinsiyeti anlaşılabilir.

Kedinin cinsiyeti nasıl anlaşılır?

Her zaman olmasa da çoğu kez kedilerin rengi cinsiyeti hakkında ipuçları verir. Erkek kedilerin tüyleri dişilere nazaran daha az renk sayısından oluşur. 3 veya daha fazla sayıda renk içeren kedilerin çok büyük bir bölümü dişidir. Erkek kediler ise genellikle 1 veya 2 renkten oluşur.

Yavru kediler için geçerli bir yöntem olmasa da erişkin kediler dış görünüşlerinden de cinsiyetini belli eder. Dişilerin kafa yapısı daha küçük, erkeklerin ise daha büyüktür.

Erkek kedilerde, büyümeye paralel olarak testisler gelişerek belirgin bir görünüm alır. 2 aydan sonra sadece testislerine bakarak dişi mi erkek mi olduğu kolayca anlaşılabilir.

Kedinin dişi mi erkek mi olduğunu anlayabilmek için öncelikle dişi ve erkek kedilerin genital organ resimlerini inceleyin.

Kedinizin kuyruğunu kaldırın. Bunu aniden yapmak kedinizin hoşuna gitmeyebilir. Özellikle birçok kedi arka ayaklarına dokunulmasından hoşlanmaz.

Kedinizin başını okşayarak ya da oynaması için küçük bir top ya da ip vererek kendini güvende hissetmesini sağlayabilirsiniz.

Erkek ve dişi kedilerin kuyruğun hemen altında en üstte yer alan açıklık anüstür.

Anüsü takip eden ikinci açıklık ise genital organlardır.

Erkek kedilerin genital organı daire şeklindedir

Dişi kedilerin genital organı dikey, virgülü andırır bir çizgi şeklindedir.

Erkek kedilerde idrar deliği ve anüs arasındaki boşluk birbirine yakın değildir. Erkek ve dişi kediyi yan yana getirdiğinizde anüs ve idrar deliği arasındaki açıklık farkını kolayca görebilirsiniz.

Dişilerde ise idrar deliği ve anüs arasındaki mesafe daha kısadır.

Erkek kedilerde genital açıklığın hemen üstünde testisler yer alır. Ancak yavru kedilerde özellikle 2 aylık oluncaya kadar testislerin görünümü belirgin değildir.


Saat: 01:34

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.