Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Hayvanlar Alemi (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/)
-   -   Pug Nasıl Eğitilir? (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/159053-pug-nasil-egitilir.html)

DeRDeST 06.07.2015 00:36

Pug Nasıl Eğitilir?
 
Pug Nasıl Eğitilir?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

En eski ırklardan olan Pug cinsinin kökeni Çin'e dayanır. Basık suratlı ve kıvrık kuyruklu bir köpektir. Genellikle yumuşak tüylü kahverengi ya da siyah renktedirler. Gelişmiş ve kaslı vücuduna karşın boyu kısadır. Güçlü yapısına rağmen hastalığa yakalanma olasılığı yüksektir. Obezite, solunum yolu rahatsızlığı ve hararet gibi hastalıklar bunlardan sadece bazılarıdır. Özellikle obeziteye yakalanmaması için düzenli egsersiz yapılması önemlidir. Apartman için uygun köpeklerdir. Ev içinde pek hareketli olmadığından bahçesiz bir evde yaşayabilirler. Aşırı sıcaklara vücutları direnç gösteremez.

Karakteristik Özellikleri

Bekçilik özelliği oldukça gelişmiştir. Sahibine karşı son derece duygulu ve sevecen yaklaşır. Sevimli olduklarından ailelerin de tercihi olan cinslerden biridir. Özellikle kadınlar süs köpeği olarak tercih ederler. Oyun oynamayı çok severler. Evde yalnız bırakıldığında küçük yaramazlıklar yapmaktan çekinmezler. Üzgün surat ifadelerine rağmen mutlu ve heyecanlı köpeklerdir. Her zaman tetikte oldukları için bazen çok havlayabilirler. Mamalarının kilolarına uygun oranda verilmesi kilo almamaları açısından önemlidir çünkü izin verirseniz çok yiyebilirler.

Nasıl Eğitilir?

Eğitim, köpek ve sahip açısından düşünüldüğünde oldukça gerekli ve hayatı kolaylaştıran bir gerekliliktir. Doğal yaşamda anne ve babasından aldığı eğitimi, sahiplenildiğinde sizden almalıdır. Yapıları gereği buna ihityaçları vardır. Pug cinsi köpeklerin eğitimi diğer köpeklere göre daha zordur. Bunun sebebi ise inatçı yapıya sahip olmalarıdır. Çok zeki olduğundan yaratıcı ve terkarlanmayan eğitim teknikleri Pug'ların sıkılmasını önleyecek ve eğitimi çok kavramasını sağlayacaktır. Atılacak en büyük adım köpeğinize karşı sabırlı olmaktır. Sert bir ses tonuyla eğitim vermeye çalışmak faydasızdır. Çünkü bu cins köpekler ses tonuna karşı duyarlıdırlar ve duyguyu çabuk kavrayabilirler. Dikkat etmeniz gereken bir diğer konu ise, köpeğinize kavrayamadığınız bir konuyu öğretmeye çalışmamaktır. Eğer bu davranışı uygularsanız köpeğinizde psikolojik problemlerin oluşmasına sebep olabilirsiniz. Sert cezalar köpeğinizi yıldırabilir. Çok duygusal olduğundan size küsebilir ve bu durum eğitimde oldukça büyük sıkıntılar yaşamanıza sebep olabilir. Kısaca Pug eğitiminde temel alınması gereken en önemli iki şey, anlayışlı ve sakin olmaktır. Eğer böyle bir yaklaşım içinde olursanız, köpeğiniz çok zeki olduğundan eğitimi kısa sürede tamamlanacaktır.


Saat: 13:50

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.