Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Hayvanlar Alemi (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/)
-   -   Erkek Köpek Beslemenin Avantajları (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/159999-erkek-kopek-beslemenin-avantajlari.html)

DeRDeST 12.07.2015 10:35

Erkek Köpek Beslemenin Avantajları
 
Erkek Köpek Beslemenin Avantajları

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Köpekler, evcil hayvanlar içerisinde sahibine en bağımlı olan ve çevresine en çabuk alışandır. Köpeklerin cinsiyetlerine göre bazı özellikleri farklılık gösterebilmektedir. Köpek sahibi olmak isteyenler ırk seçimine de dikkat etmelidir. Fakat erkek ve dişi köpeklerin karakteristik özellikleri bilindiği zaman köpek sahipleri köpeklerini yetiştirirken herhangi bir zorluk yaşamamaktadır.

Erkek köpekler, cinsiyetinden dolayı daha korumacı bir içgüdüye sahiptir. Erkek köpekler, sahiplerine çok çabuk bir şekilde bağlanır. Erkek köpekler, çevresindeki zararlı etkenleri daha hızlı bir şekilde kavrayabilmektedir. Erkek köpeklerin bu özelliği özellikle bekçi köpekleri için sahibine oldukça önemli bir avantaj sağlamaktadır.

Erkek köpeklerin fizyolojik gereksinimleri dişi köpeklere oranla daha fazla olsa da regl olma gibi bir durumları söz konusu olmadığı için belirgin davranış değişiklikleri sergilemez. Dişi köpekler 6 ayda bir regl olmaktadır. Bu dönemlerde dişi köpeklerin davranışlarında belirgin değişiklikler söz konusudur. Erkek köpekler için du durum sadece üreme dönemlerinde sö konusu olabilmektedir.

Özellikle sürpriz hamileliklere hazır olmayan köpek sahipleri seçimlerini erkek köpekten yana kullanmalıdır. Dişi köpeklerin doğurganlık sayısı çok fazladır. Evinde yavru köpeğe bakamayacak olan kişilerin erkek köpek tercih etmesi kendilerine kolaylık sağlayacaktır. Evinde dişi köpek besleyenler her zaman dişi köpeklerin doğurma ihtimalini de göz önünde bulundurmalıdır. Dişi köpeklerinin yavrularına bakamayan köpek sahipleri, bu yavruları maalesef barınaklara ve sokaklara göndermektedir.

Erkek köpekler, eğitilme sahfasında sahiplerine daha çabuk alıştıkları için bu süreci daha hızlı atlatabilmektedir. Erkek köpekler genelde narkotik şubelerinde tercih edilmektedir. Bunun nedeni ise daha korumacı ve sahiplenici olmasıdır.

Erkek köpeklerin duygusal hafızaları daha güçlü olmaktadır. Bu nedenle erkek köpekler, kendilerine yapılan iyilikleri hiçbir zaman unutmamaktadır. Köpeklerin sadık olduğu söylemi erkek köpeklerin bu özelliklerinden dolayıdır. Dişi köpekler yavruları olduğu zaman onları bazı durumalarda sahiplerinden bile kıskanabilmektedir. Erkek köpekler ise yavrularını ve sahiplerini bir bütün olarak görür.

Erkek köpekleri problem yaratması muhtemel tek davranışı üreme döneminde sergilediği davranışlar olabilir. Bu dönemlerde kızgınlık davranışları sergileyen erkek köpekler, sahiplerini endişelendirse de kısa bir zaman içerisinde eski haline geri dönebilmektedir.


Saat: 03:55

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.