Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Hayvanlar Alemi (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/)
-   -   Kedilerde Soğuk Algınlığı Neden Olur? (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/160005-kedilerde-soguk-alginligi-neden-olur.html)

DeRDeST 12.07.2015 10:45

Kedilerde Soğuk Algınlığı Neden Olur?
 
Kedilerde Soğuk Algınlığı Neden Olur?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

İnsalar için sıradan ve kolay bir hastalık olan soğuk algınlığı kediler için ciddi problemleri beraberinde getirebilmektedir. Çünkü kedilerin bağışıklık sistemleri insanlar kadar güçlü olmadığından hastaların etkileri daha uzun süre ve daha şiddetli görülmektedir. Özsellikle soğuk havalarda görülen soğuk algınlığı kedilerde kedilere çok kolay bir şekilde geçmektedir. Bu yüzden kediler soğuk algınlığına yakalandıklarında hem onların hem de diğer kedilerin sağlığı için sebebi iyice araştırmalı ve hafife alınmamalıdır. Kediler üzerinde çeşitli şekillerde belirtileri olan soğuk algınlığının meydana gelmesinde çeşitli nedenler etkili olmaktadır.

Kedilerde soğuk algınlığı görülmesinin nedenleri nelerdir?

Öncelikle insalarda da sıklıkla görülen soğuk algınlığı probleminin kedilerde yaygın olarak görülmesindeki birincil etken bağışıklık sisteminin zayıflamasıdır. Yani kedilerde bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olan her türlü faktör soğuk algınlığının meydana gelmesinde etkili olabilmektedir. Bu yetersiz beslenme sonucu ya da gerekli vitamin ve minerallerin kedi tarafından tüketilememesi gibi durumlarda gözlenmektedir.

Ayrıca insanlar arasında çok kolay bulaşabilen soğuk algınlığı problemi kediler için de aynı şekilde kolay bulaşır. Yani soğuk algınlı problemi olan bir kediyle temas hakinde diğer kedilerde de soğuk algınlığı görülebilemektedir. Özellikle evde birden fazla kedi varsa soğuk algınlığı problemi daha sık olarak yaşanmaktadır. Çünkü herhangi bir kedinin aldığı zararlı bakteri ya da virüsler diğerine de kolayca geçmektedir. Ayrıca kedileraynı mama, su ya da kum kabını kullanıyorsa hastalığın bulaşması kaçınılmazdır.

Soğuk algınlığının kedilerde görülmesine neden olan en büyük etkenlerden bir tanesi de yaşanılan yerdeki sıcaklığın yetersiz olmasıdır. Sıcaklığın az olduğu durumlarda ağız ve burun bölgesinde bulunan mukozada kan akımında azalmalar görülür. Bunun doğal sonucu olarak da vücut savunması düşer ve üst solunum yolları hastalıkları kolayca meydana gelir. Özellikle sokakta yaşayan kedilerde kış ayları içerisinde yaygın olarak soğuk algınlığı görülmektedir.


Saat: 22:38

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.