Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Hayvanlar Alemi (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/)
-   -   Köpekten Nasıl Kaçılır? (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/160009-kopekten-nasil-kacilir.html)

DeRDeST 12.07.2015 10:57

Köpekten Nasıl Kaçılır?
 
Köpekten Nasıl Kaçılır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Köpekler insanın en iyi dostudur derler ama bazen en evcil köpek bile saldırganlaşabilir. Sürü içgüdüsü köpekleri iki kat tehlikeli kılmaktadır. Bu durumda, vahşi bir köpek saldırısından nasıl kurtulunur?

Ne kadar zor olsa da böyle bir durumla karşı karşıya kaldığınızda ya da bunun olacağını hissettiğiniz de sakin kalmalı ve geri çekilmelisiniz. Köpekleri uzak tutmak için gerektiğinde kullanabilmek için sopa gibi bir sert cisim bulmaya çalışmalısınız. Koşarsanız kovalarlar ve yakalanmamanız çok düşük olasılıktır ve kovalarlarsa kazanırlar.

Köpeklerle aranıza mesafe koymak için yavaş yavaş geri çekilin. Köpekler enerjiyi sezerler. Korktuğunuzu ya da paniklediğinizi anlarlarsa bundan beslenirler. Havlayarak sizi kovalamaya başlarlar. Bu durumda sığınağa ihtiyacınız var, ya araba gibi ya da size ulaşamayacakları yüksek bir yere çıkmalısınız. Böylece zaman kazanacaksınız. Bu zaman diliminde köpeklerde tasma olup olmadığına bakın. Eğer varsa evcilleştirilmişlerdir. Komut vermeyi deneyin. Örneğin; “Hayır” “Otur” demeyi deneyin.

Tasma görmeseniz de bağırıp otoriter bir sesle komut vermelisiniz. Ama köşeye sıkıştıysanız köpeklerin dikkatini dağıtmaya çalışın. Üzerinde sizin kokunuz olan her şey işe yarar. Bu yüzden böyle durumlarda her şeyi kullanmak zorundasınız. Örneğin; sırtınızda veya elinizde bulunan bir çanta veya mont gibi bir kıyafet olabilir. Bu dikkatlerini dağıtacaktır.

Eğer sığınak veya yüksek bir yer bulamazsanız, köpekle aranıza engel koymak için çitlerden, arabalardan veya çevrenizde gördüğünüz şeylerden yaralanmaya çalışın. Koşu yarışında bir köpeği asla yenemezsiniz. Yüzleşme durumunda kalırsanız, köpeğin ağzı ana silahıdır. Yetişkin köpeklerin 42 dişi vardır. Altı çift kesici dişi bulunur. Isırıkları cm2 ye 10 kg basınç uygular. Isırığı kuvvetle çekiştirdiklerinde ortaya tehlikeli durumlar çıkabilir.

Eğer saldırıyı önlemenin hiçbir yolu yoksa savunmaya geçmelisiniz. Ağzına kolunuzu sokun ki, tam olarak ısıramasın. Ceketinizi veya gömleğinizi çıkartarak, kolunuza sarın. Çünkü uzun dişlerini boyna veya kasıklara geçirmesine izin vermemelisiniz. Sarılı kolu köpekle kendiniz arasında tutmalısınız. Bu şekilde bir şansınız var demektir. Bu şekilde, köpeğin kolunuza odaklanmasını sağlamış olursunuz. Ancak böyle ondan korunabilirsiniz. Böyle bir durumda kesinlikle kolunuzu, hızlıca köpeğin ağzından çekmeyin, yoksa dişleri derinize geçer. Bu durumda dikkatini dağıtacak şeyler yapmalısınız. Örneğin, yüzüne su atın. Bu yöntemlerle kurtulabilirsiniz.


Saat: 22:22

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.