Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Hayvanlar Alemi (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/)
-   -   Kedi Neden Saldırır? (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/160016-kedi-neden-saldirir.html)

DeRDeST 12.07.2015 11:13

Kedi Neden Saldırır?
 
Kedi Neden Saldırır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Evcil hayvan dendiğinde pek çok insanın aklına kuşlar, köpekler ve kediler gelir.Bu hayvanlar arasında kediler hem sevimlilikleri hem de hırçınlıklarıyla ünlüdürler. Sevimli olduklarında insanın kucağından bırakası gelmez, hele ki mayışıp uyuduklarında hem sevmelere hem seyirlere doyum olmaz. Ancak saldırganlaştıklarında ise tırnaklarından korunmak için kaçacak delik aramak gerekir.

Kedilerin saldırganlaşmasının pek çok nedeni vardır. İlk olarak; kediler 1 yaşına kadar çok hareketli olurlar. Bu süreçte hem odaları birbirine katarlar, hem de karşılarına çıkan her şeyi oyuncak sanarak oynamak isterler. Tabii oyuncak sandıkları sahiplerinin elleri veya ayakları da olabilir. Hareketli olan her şey ilgilerini çeker bu dönemde. Bu dönemde kediniz tarafından fazla tırmalanmak istemiyorsanız yapabileceğiniz en iyi şey onunla oynayacak başka bir kedi bulmaktır.

İkinci bir neden ise savunma içgüdüsüdür. Kendilerine yönelik bir tehdit hissettiklerinde o dünya tatlısı, evin neşesi kediler bir anda küçük bir kaplan gücüyle etrafa saldırabilirler. Bu sadece evcil kediler için değil; sokakta yaşayanlar için de geçerlidir. Savunma içgüdülerinin harekete geçmesi için illa ki yaşamsal bir tehdit olması gerekmez; sahibinin eve gelen bir misafire, bir çocuğa ya da başka bir canlıya daha fazla ilgi gösterdiğini görüp kendisinin ihmal edildiğini hissetmesi de saldırganlaşmaları için yeterlidir.

Üçüncü olarak yiyeceklerini korumak, paylaşmamak için saldırganlaşabilirler. Buna evcil kedilerde pek rastlanmaz; çünkü onlar genelde evdeki tek evcil hayvandır ve yiyecekleri için savaşmalarına gerek yoktur. Sokaktaki dostlarımız ise bu konuda fazlasıyla tecrübelidir. Ne yazık ki sokakta yaşayan hayvanlar halen yeteri kadar yiyecek ve su bulamamaktadırlar.

Dördüncü neden pek çok insanın da tahmin edebileceği gibi cinsel dürtülerinden kaynaklanan saldırganlıktır. Kediler yılın belli dönemlerinde cinsel olarak daha aktif ve haliyle daha saldırgan olurlar. Bu süreçte dişileri için diğer rakipleriyle kavga ederler ve çevredeki diğer canlılar da bu rekabet ortamından nasibini alır.

Son olarak da ağrılarının olması veya kuduz gibi bir enfeksiyon kapmış olmaları da kedileri saldırganlaştırabilir.

Kuduz bir kedi tarafından ısırıldığınızda ya da tırmalandığınızda virüsün size de bulaşmış olma ihtimali bir köpekten bulaşma ihtimaline göre 200 kat daha düşüktür; ancak yine de riske atmamak için en kısa zamanda doktora gitmekte fayda vardır.


Saat: 17:27

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.