Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Hayvanlar Alemi (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/)
-   -   Munchkin Nasıl Bir Kedidir? (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/170501-munchkin-nasil-bir-kedidir.html)

YeşiL6 28.10.2015 18:10

Munchkin Nasıl Bir Kedidir?
 
Munchkin Nasıl Bir Kedidir?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Doğal yaşamda kendiliğinden yetişmiş evcil bir kedi olan Munchkin kısa bacak yapısı ile dikkat çeker. İlk olarak 1930'lu yıllarda İngiltere'de görülmüştür. 1950'li yıllarda ise Rusya'da rastlanan Munchkin en yaygın olarak Amerika'nın Louisiana eyaletinde yaşar. Blackberry ve Toulouse soyundan gelen Munchkin ırkı TICA tarafından tanınır. Oldukça sevimli ve sevecen bir kedi olan Munchkin'in bilinen diğer adları ise Kangaroo Cat ve Louisiana Creole Cat'dir.

Munchkin oldukça hareketli ve meraklı bir kedidir. Bacakları kısa olsa da hızlı koşabilme yeteneğine sahiptir. Koşmayı ve sıçramayı çok sever. Zarif bir vücut yapısına sahip olmasına karşın korkusuz ve cesur bir kedidir. Diğer kedilerle ve çocuklarla oldukça iyi anlaşabilen Munchkin kolay eğitilebilir bir kedidir. Öğretilen şeyleri rahat ve hızlıca kavrama yeteneğine sahiptir. Kolay komut alır. Oyun oynamayı çok seven Munchkin öğretildiği taktirde atılan eşyayı hızlıca geri getirir. Dikkat ve ilgi isteği fazladır. Çocuksu bir karaktere sahip olan Munchkin için en ideal yaşam alanı evdir. Apartman dairelerine kolayca adapte olur.*

Kısa bacaklı seçkin bir kedi olan Munchkin orta boyutta sağlam ve tıknaz bir görüntüye sahiptir. Kafa yapısı yuvarlak olan kedi görsel olarak American Shorthair ile benzerlik taşır. Yuvarlak gözleri orta büyüklükte ve yuvarlaktır. Çeşitli göz renklerine sahip olan Munchkin'in tüyleri ise kısa, parlak ve kalındır. Munchkin'in tüy bakımı oldukça kolaydır. Kedinin haftada bir defa fırçalanması yeterlidir.*Munchkin oldukça sivri ve keskin tırnak yapısına sahip olduğu için tırnak bakımının da ihmal edilmemesi gerekir. Fazla uzayan tırnaklar kedinin yürümesine zorlaştırır. Tırnak bakımında zorlananlar veterinerden yardım alabilir.

Kısa bacaklı olması sebebi ile omurga rahatsızlığı yaşama riskine karşın uzun yıllar izlenen Munchkin'in bu özel durumdan kaynaklı herhangi bir sağlık sorunu yaşamadığı anlaşılmıştır. Genel olarak sağlıklı ve canlı bir kedi ırkı olarak bilinen Munchkin için ortalama ömür süresi 15 senedir. Bu süre ortalama bir kedi ırkı için oldukça fazladır.


nasilkolay


Esinti 28.10.2015 18:27

Cevap: Munchkin Nasıl Bir Kedidir?
 
Çok şekermiş benim olsa keşke


Saat: 14:55

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.