Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Hayvanlar Alemi (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/)
-   -   Larva Nedir (https://www.forumaski.com/hayvanlar-alemi/172143-larva-nedir.html)

Jaqen 04.12.2015 11:32

Larva Nedir
 
Larva Nedir


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Larva'yı kısaca özetlersek:Tüm başkalaşım gösteren böceklerde yumurtadan çıkan ve pupa evresine girmemiş olan kanatsız, genel olarak kurt biçimindeki evre. Tırtıl, kurtçuk.

Böceklerin başkalaşmasında krizalitten önceki safha.Birçok hayvanın doğduktan ya da yumurtadan çıktıktan sonra ve erişkin biçimini almadan evvel geçirdiği gelişim evresi; kurtçuk. Larvalar erişkin hallerine göre hem görünümleri hem de yaşamsal alanları konusunda farklılıklar gösterebilirler. Örneğin yumurtadan çıkan yavru sivrisinek, erişkin haliyle hiç ilgisi olmayan bir görünümdedir. Sanki bambaşka bir canlıdır. Yaklaşık 1-1,5 milimetre uzunluğunda olan larvanın vücudu baş, göğüs ve karın olmak üzere üç bölüme ayrılmıştır. Başı oval görünümdedir ve iki yanında birleşik gözler ve gözlerin önünde de kısa bir anten mevcuttur. Erişkinleri karada yaşayan sivrisineklerin larvaları baş aşağı bir biçimde büyürler. Kelebeklerin larvası ise tırtıl şeklindedir.

Larva döneminin süresi her canlıya göre farklılık gösterir. Larva dönemi uzun olan türler, genellikle yumurtadan erken çıkıp daha geç başkalaşmaya başlayan türlerdir. Embriyo dönemi uzayan türlerde ise larva evresi hiç bulunmaz ya da çok kısa sürer...


Saat: 09:26

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.